Asfaltarbejde lukker motorvej og giver omkørsel

I denne weekend og den næste er det en smule mere besværligt at komme på motorvej E45 fra det sydlige Aarhus.

Aarhus Syd Motorvejen er spærret i to weekender. Foto: Google Street View

Skal du sydpå fra Aarhus i denne og næste weekend og vil du gerne benytte motorvej E45, skal du ud på en lille omvej. Der skal nemlig lægges ny asfalt på rute 501 også kaldet Aarhus Syd Motorvejen.

Sådan lyder det fra Vejdirektoratet, der beklager generne.

Læs også Udvidelse af motorvej færdig før tid

- Bilisterne vil i stedet blive dirigeret ud på en omkørsel for at komme på motorvejen, så hold øje med skiltningen eller planlæg en anden rute, oplyser Vejdirektoratet.

Her lukkes motorvejen

Lukningen sker i følgende to perioder:

- Fredag den 26. juli klokken 20.00 til mandag den 29. juli klokken 05.30
- Fredag den 2. august klokken 20.00 til mandag den 5. august klokken 05.30

Trafikanter, som skal sydpå via Aarhus Syd Motorvejen, skal benytte frakørsel 2 og køre via Genvejen til E45. Herfra er det nødvendig at køre nordpå og vende ved motorvejskryds Aarhus Vest for at undgå landevejene.

Motorvejen er lukket ved den røde markering, og du skal som bilist derfor ud på en omkørsel.  Foto: Vejdirektoratet

Også noget at glæde sig over

- Arbejdet er en del af det store asfaltarbejde mellem Skanderborg Syd og Aarhus Syd, lyder det fra Vejdirektoratet.

De øvrige trafikanter på E45 i både nord- og sydgående retning vil ikke blive berørt af lukningerne.

Vi forventer, at trafikken fremover vil glide mere flydende, og bilisterne kommer hurtigere ind til Aarhus.

Peter Lund Hansen, Vejdirektoratet

I den anden ende af Aarhus er der i stedet noget at glæde sig over.

Rampen på den østjyske motorvej mod Århusvej og Djurslandsmotorvejen er nemlig blevet forlænget, og den står helt klar til brug i dag.

- Det er to uger før tid. Vi har gjort os umage med at blive færdige, for at den er klar til dem, der snart lægger sommerferien bag sig, siger projektleder hos Vejdirektoratet, Peter Lund Hansen, til TV2 ØSTJYLLAND.

01:14

VIDEO: Peter Lund Hansen fortæller om konsekvenserne af rampeudvidelsen. 

Luk video

Forlænges med 1000 meter

Før ferietrafikken satte ind var det inderste spor inden rampen særligt i morgenmyldretiden stærkt belastet af trafik. Det gav meget ofte kø.

Vi har sat en undersøgelse i gang på stedet, og vi så gerne en udvidelse til seks spor - tre i hver retning - derude.

Peter Lund Hansen, Vejdirektoratet

- Rampen forlænges med cirka 1000 meter, og så bliver der to spor i stedet for ét. Med det nye spor vil trafikken glide bedre og mere sikkert, fordi trafikanterne kan placere sig korrekt inden afgreningen, forklarer Peter Lund Hansen.

- Vi forventer, at trafikken fremover vil glide mere flydende, og bilisterne kommer hurtigere ind til Aarhus, fortsætter han.

02:08

VIDEO: Flere folketingskandidater ser muligheder i at flytte en del af den tunge trafik på E45 ud på vandet. Indslaget er fra den 3. juni. 

Luk video

Gør det ikke alene

Trafikanter, der skal af motorvejen og derfor sænker farten, kan placere sig i venstre spor, mens trafikanter, der skal mod Djurslandsmotorvejen og som derfor kan køre med en højere hastighed, kan lægge sig i højre spor.

Herunder kan du på illustrationer fra Vejdirektoratet se, hvordan trafikken vil fordele sig, når tilslutningsrampen er ombygget. De blå biler er trafikanter, der skal af motorvejen og ud på Århusvej, og de røde biler er trafikanter, som skal til Djurslandmotorvejen.

Før ombygningen:

 

Efter ombygningen:

 

Men den længere rampe gør det ikke alene, pointerer Vejdirektoratet. Der arbejdes på flere projekter i det nordlige Aarhus.

- Vi har sat en undersøgelse i gang på stedet, og vi så gerne en udvidelse til seks spor - tre i hver retning - derude, siger Peter Lund Hansen.