Arrangør venter 30.000 festglade folk til Grøn i Aarhus

I morgen, lørdag, er der Grøn i Aarhus. Muskelsvindfonden håber på 30.000 gæster

Foto: Martin Ballund - Scanpix

Grøn Koncert, som har taget navneforandring til bare at hedde ’Grøn’, kommer til Aarhus i morgen.

I dag spiller musikken i Kolding, men traditionen tro er Aarhus også på programmet.

- For Muskelsvindfonden er der det specielle, at vi er fra Aarhus og har arbejdsplads i Aarhus. For vores ansatte, frivillige og medlemmer er det ligesom at komme hjem. Aarhus er speciel for os, ikke bare fordi det er en af de største byer, men fordi vi er på hjemmebane, siger Theis Petersen, der er indsamlingschef hos Muskelsvindfonden, til TV2 ØSTJYLLAND. 

Læs også Grøn Koncert skifter navn

Det er kunstnere som L.O.C., Rasmus Seebach, Christopher, Scarlet Pleasure, The Minds of 99 og S!vas/Ukendt Kunstner, der indtager scenerne i år. Et godt og alsidigt program mener Theis Petersen, der håber på masser af mennesker.

- Vi håber, at vi kan ramme 30.000 gæster. Der kan nok være cirka 35.000 i Aarhus, men hvis vi kan komme op på 30.000 vil vi være meget tilfredse, siger han, og peger på at der skulle en bedre hidtidig sommer og vejrudsigt til, hvis man skulle sælge det hele. 

Læs også Grøn Koncert: Ikke nok gæster i Randers

Ifølge indsamlingschefen er Grøn kommet fint fra start i København og Kolding på de første koncertdage, og der er da også en form for genkendelighed over Grøns koncept.

- Det der adskiller os fra andre er, at vi har 35 års tradition, og vi er spundet ud af et behov for at hjælpe andre. Folk er vokset op med Grøn, og de har givet det i arv. Det er mange unge menneskers første møde med det fællesskab, der findes i musikken, siger Theis Petersen. 

Læs også Årets Grøn Koncerter gik fredeligt for sig i Østjylland

Du kan se programmet for årets Grøn her. 

Randers har også tidligere været at finde på programmet for Grøn, men det blev droppet til 2017-udgaven på grund af for få gæster.