ARoS klar med kunstfestival i 2017

ARoS vil i 2017 præsentere en ny, stor kunstfestival, som skal køre hvert tredje år

Når Aarhus bliver europæisk kulturhovedstad i 2017 vil kunstmuseet ARoS være klar med første udgave af det, som museet håber bliver en traditionsrig festival i årene, der kommer.

Her lanceres nemlig en kunstfestival, der efter planen skal gentages hvert tredje år - også kaldt en triennale.

I 2017 bliver titlen 'The Garden - End of Times, Beginning of Times', og det er meningen, at festivalen skal trække både danske og udenlandske gæster.

- Jeg er overbevist om, at det faglige ambitionsniveau vil vække begejstring og interesse, og at ARoS i 2017 vil præsentere en ekstraordinær kunstoplevelse. ARoS vil i projektet have et stærkt fokus på at skabe noget nyt. Vi vil have et fokus på nye kontaktflader med publikum, vise kunst af høj kvalitet, samt udfordre og bekræfte folks forventninger til denne type events, siger Erlend G. Høyersten, museumsdirektør, ARoS i en pressemeddelelse.

Udstillingen vil i 2017 være delt op i tre dele, som bliver kaldt 'the past', 'the present' og 'the future'.

På selve kunstmuseet kan man opleve 'the past', mens 'the present' kommer til at udspille sig i byrummet. 'The future' findes langs Aarhus Bugten fra Tangkrogen til Ballehage.

Festivalen er tænkt som ARoS bidrag til Aarhus som kulturhovedstad i 2017. Opsætningen betyder samtidig, at den populære udstilling 'Sculpture by the Sea' ikke vil finde sted i 2017, da pladsen er optaget til ARoS' kunstfestival.

- Sculpture by the Sea har fra første udstilling i 2009 været en fantastisk oplevelse for både byens borgere og gæster. Men selv de bedste projekter har behov for at blive "gentænkt" for at holde sig levende og attraktive for både publikum, samarbejdspartnere og sponsorer. Det nye ARoS-projekt bliver endnu større og mere spektakulært både hvad angår indhold, udstillingslængde og geografi. Jeg er overbevist om, at The Garden bliver en af de helt store oplevelser under europæisk kulturhovedstad 2017, siger borgmester Jacob Bundsgaard (S) i en pressemeddelelse.

Nick Hækkerup

Regeringen vil indføre krav om isolation efter rejser

sø is vinter kulde frost

Politiet advarer om livsfare efter flere anmeldelser om leg på tynd is

Fatma Cetinkaya

play Farvel til politik: Fatma Cetinkaya genopstiller ikke

snebold

playSøndag bliver sidste vinterdag i denne omgang

sas.jpg

Efter nye mutationer vil partier og ekspert have krav om test og isolation

IMG_1108

Endnu en brand i forladt bygning