ARoS er klar med menukort for 2016

Se, hvilke udstillinger det aarhusianske kunstmuseum har forberedt

Hæklede installationer, portrætter og norske naturlandskaber.

Der skulle være noget for enhver smag på programmet, når kunstmuseet ARoS i Aarhus slår dørene op til sæsonen 2016.

Museet har forberedt fem store udstillinger, hvor særligt det nordiske islæt skinner igennem og bliver suppleret af kunstnere fra USA og Portugal.

- Jeg tror, det bliver et stort måltid med mange retter, som folk vil spise sig mætte i, fortæller museumsdirektør Erland Høyersteen til tv2oj.dk.

Kunst kommer ind under huden på Kina

Udstillingerne bliver med den amerikanske fotograf Robert Mapplethorpe, norske billedkunstner Leonard Rickhard, keramikeren Grayson Perry, hækle- og strikkunstneren Joana Vasoncelos og danske J. F. Willumsen.

Blandt andet Rickhard og Mapplethorpe tror Erlend Høyersteen vil blive nogle af de store overraskelser:

Håber på publikums succeser

- Leonard Rickhard kan blive en solid overraskelse. Han er et stort navn i Norge. Han appellerer til unge og også sin egen generation. I dansk sammenhæng er han et forholdsvist nyt navn, fortæller han og går videre til Robert Mapplethorpe:

- Han er et af de største navne kunsthistorisk set. Mapplethorpe var kendt i New Yorker-miljøet i 70'erne og 80'erne for sine seksuelle motiver.

Også Joana Vasconcelos er der store forventninger til. Hun har flere gange tiltrukket sig opmærksomhed på grund af sine store farvestrålende værker i materialer som strik, hækling, keramik. På ARoS vil museumsdirektøren gerne have, at hun skal 'indtage' museet. Hvordan skal være en hemmelighed.

- Det er svært at vide, hvordan publikum vil tage imod udstillingerne. Vi ønsker, at de skal have en bred appel, siger Erlend Høyersteen.

Udover de fem hovedudstillinger er der også en række udstillinger med unge, nordiske kunstnere på programmet under titlen 'New Nordic'.

2016 bliver også året, hvor ARoS åbner sit nye 1.900 kvadratmeter store formidlingscenter Museion, som er blevet til med 25 millioner kroner i støtte fra Nordea Fonden.

Du kan læse mere om de enkelte kunstnere og udstillinger ved at klikke her.

20181016-152953-3-1920x1261we

Ny omfartsvej udvides med et ekstra spor

20210118-185420-L-1920x1232we

9 ud af 10 vil takke ja til coronavaccine

politimand politibetjent betjent politiet politi uniform politigenre 112

14 sigtet for brud på corona-reglerne

politibil

Tog forkert sving i sin bil – pludselig sad 75-årig fast midt på jernbanespor

20210121-172854-L-1920x1280we

playTestcenter åbner i storcenter

corona

Hele landet fastholdes på højeste niveau i coronavurdering