ARoS afslører ny plan for udvidelse

Den foreløbige plan er, at udvidelsen skal stå klar i 2018

Kunstmuseet ARoS i Aarhus præsenterede fredag en ny stor satsning - en udvidelse af museet bestående af to kuppelformede bygninger over og under jorden, der skal sætte museet på verdenskortet over arkitektoniske perler.

Det er den amerikanske kunstner James Turrell, som er kendt for sit arbejde med lys og former, der sammen med arkitektfirmaet Schmidt Hammer Lassen skal tegne fremtiden det aarhusianske kunstmuseum.

- Jeg har altid sagt, at det ikke er så nemt at spå om fremtiden. Det er meget nemmere at skabe den, siger James Turrell.

Det er et projekt, der skal få ARoS op på det næste niveau ved at grave ned, for det hele handler om en underjordisk udbygning.

- Der findes ikke noget lignende andre steder i verden. Det vil betyde meget for Danmark, og så kan man sige, at det også vil få stor betydning for Jylland, siger Erlend G. Høyersten, der er museumsdirektør på ARoS.

Ny plan

Egentlig var det planen, at bygningen skulle være en stor kugle 25 meter under jorden til en pris på 350 millioner kroner. Men projektet blev for dyrt og besværligt.

Nu skal der i stedet bygges to kuppelformede bygninger, der stikker både op over og under jorden.

ARoS forventer stort publikum-rykind

Drømmen er, at de underjordiske bygninger sammen med regnbuen i toppen skal tiltrække endnu flere gæster til byen og samtidig glæde aarhusianerne.

- Det vil skabe nye muligheder også for byens borgere. Dette er en kuppel, man kan gå på, sidde på og have picnic på, siger Erlend G. Høyersten.

Kun halvdelen af de 230 millioner kroner, som det nye projekt koster, er hjemme med hjælp fra Sallingefondene og Ny Carlsbergfondet, så der er stadig et stykke vej.

Den foreløbige plan er, at de underjordiske bygninger skal stå færdig i 2018.

Du kan se mere om de nye planer for udvidelsen af ARoS i tv-indslaget øverst på siden.

Sne Molsbjerge

Snevejr rammer dele af Danmark onsdag - her kan der falde mest

lashes

play Kirsten blev fuppet af Copenhagen Lashes: - Det er noget svineri

20210105-152010-L-1920x1280we

Den britiske coronavariant er i vækst, siger Heunicke

Oustruplund ved Kjellerup

playUnik historisk ejendom til salg til spotpris - få en højskole med

Skærmbillede 2021-01-26 kl. 10.04.08

playV-ordførers kritiserede Dubai-tur var også ferie

20201214-114918-L-1920x1280we

playDansk forskning: Lyntest er bedre end først antaget