Arla vinder Sikker Trafik-pris

Mejeriselskabet har gennem flere år haft fokus på trafiksikkerhed, hvilket har givet en kraftig reduktion i antallet af skader i trafikken

Mejeriselskabet Arla er en af de virksomheder, som gennem flere år har haft særlig fokus på trafiksikkerhed, og den indsats blev torsdag belønnet med Sikker Trafik Erhverv-prisen 2015.

Indsatsen har givet en kraftig reduktion i antallet af skader i trafikken, og det er en vigtig indsats, da der i 2014 var et erhvervskøretøj involveret i fire ud af ti dødsfald i trafikken, viser de nyeste ulykkestal fra Vejdirektoratet.

- Arla har gjort et stort arbejde med at få trafiksikkerheden i højsædet. Sammen med medarbejderne har man haft fokus på kørslen i trafikken og forebygget uheld. Det er et arbejde, der har givet flotte resultater trafiksikkerhedsmæssigt og samtidig vist, at der også er økonomiske fordele ved at fokusere på trafiksikkerhed, siger Mogens Kjærgaard Møller, adm. direktør i Rådet for Sikker Trafik i en pressemeddelelse.

Mejeriselskabet har 300 lastbiler på vejene, og årligt kører selskabets 700 chauffører ud fra terminalerne/mejerierne i en lang række af landets byer (Svenstrup, Rødkærsbro, Slagelse, Hobro, Christiansfelt, Ishøj, Branderup, Fredericia og Videbæk).

I alt kører chaufførerne hos Arla cirka 33 millioner kilometer om året.