Arla taber 150 mio på smør

Dårlig britisk økonomi koster på eksport af lurpak

Foto: Flickr

Arla nedjusterer forventningerne af indtjeningen af smør til Storbritannien det kommende år. Helt konkret forventer mejerigiganten et fald på 150 millioner kroner. Det skriver Berlingske Business.

På grund af stor statsgæld, mistede Storbritannien forleden sin topkarakter hos kreditvurderingsbureauet Moodys. Siden er pundet raslet ned, og det gør det sværere at holde priserne på de varer, som eksporteres til landet.

- Det engelske marked er vores største enkeltmarked, og derfor har den svækkede britiske pund også en stærk negativ effekt på vores indtjening, siger Arlas finansdirektør, Frederik Lotz.

Lurpaksalg vil dykke

Arla fusionerede sidste år med britiske "Milk Link". Derfor produceres al mælk og ost lokalt og påvirkes således ikke af den svækkede valuta. Men hvert år eksporteres cirka 150 millioner pakker Lurpak fra Danmark til Storbritanien, og det er netop denne eksport, som vil blive ramt at Storbritaniens dårlige økonomi.

Dansk Industris cheføkonom, Klaus Rasmussen er ikke overrasket over pundets fald, når man tager den britiske økonomi i betragtning.

- Det er nok det største problem for eksportvirksomhederne, at det går så ringe på det her meget betydende marked. Det er svært at få fremgang i den danske økonomi, når der er en række økonomier, herunder den britiske, der har det så svært, siger Klaus Rasmussen.