Arla leverer ny rekord

2014 endte med rekordomsætning og rekordstor Arlaindtjening

På trods af svære odds leverede Arla en rekordomsætning i 2014.

2014 bød nemlig på et usædvanligt godt første halvår, og et usædvanligt besværligt andet halvår, lyder det fra mejerikoncernen, der har hovedsæde i Viby i Aarhus, i en pressemeddelelse.

I første halvdel af 2014 var der stærk økonomisk medvind på de globale markeder, og det bragte Arla ind i sommeren med rekordhøj mælkepris til andelshaverne i Sverige, Danmark, Tyskland, Storbritannien, Belgien, Luxembourg og Holland.

Men så ændrede tingene sig. Medvind blev til modvind i takt med, at det globale udbud af rå mælk oversteg efterspørgslen, og forbruget i Kina blev mindre.

Koncernen kom for alvor i modvind, da Rusland udstedte et importstop for blandt andet mejeriprodukter fra EU.

Alligevel lykkedes det Arla at komme ud af 2014 med et resultat på 2,4 milliarder kroner og en omsætning på 79,1 milliarder kroner, som aldrig har været højere.

- Vores internationale forretning voksede med 14 procent på trods af det russiske importstop. Der har været vækst i Kina, og vi er vokset med 20 procent i Mellemøsten og Afrika. I 2014 begyndte vi at etablere os på nye markeder i Asien og Afrika, og i 2015 fortsætter vi arbejdet med at komme ind på nye markeder, hvor der er stigende efterspørgsel efter sikre og kvalitetsrige mejeriprodukter, siger koncernfinansdirektør Frederik Lotz.

Ud over den rekordstore omsætning, var også Arlaindtjeningen, som afspejler den værdi, Arla har skabt for hver kilo mælk leveret af ejerne, rekordstor. Den endte på 41,7 eurocent pr. kilo baseret på 11,7 milliarder kilo ejermælk i 2014.

Skærmbillede 2021-04-09 kl. 19.39.45

play Borgmester skuffet over egen regering - men minister tror ikke på en motorvej som den sande lykke

b14e5dad-b348-4b49-98bc-975d205c3617

Forskere har på rekordtid gjort banebrydende blodprop-opdagelse

Vejret

Solrig lørdag vil smage af forår - lille risiko for byger

Østjysk Bolig

play Efter mulig svindelsag: Østjysk Boligs bestyrelse bliver afsat

IMG_0258

play Længe ventet lyskryds vækker glæde hos både store og små

Lige nu
aarhus airport udvider

liveblog Eksperter vil give vaccinerede danskere lov at tage til udlandet