Arla lancerer første grønne mælkekarton

Arla lancerer Danmarks første grønne mælkekarton, som fremstilles af organiske materiale som træ og restaffald

Foto: Colourbox

Med en ny organisk mælkekarton udleder Mejerigiganten Arla med hovedsæde i Viby i Aarhus 20 procent færre klimagasser end traditionelle kartoner.

Den nye karton fremstilles af organiske materialer som træ og biologisk restaffald, og dermed kan Arla reducere CO2-udledningen med 336 tons årligt.

Materialerne er brugt til kartonerne, ligesom overfladebelægning, gevind og låg er produceret af fornybar plast, lyder det i en pressemeddelelse.

- Hvert år køber danskerne 193 millioner kartoner med forskellige Arla-produkter. Så sammen med forbrugerne kan vi gøre en grøn forskel, der batter, når vi introducerer en mere bæredygtig karton. Det er vores motivation.

- Og derfor er jeg også rigtig glad for, at vi nu kan præsentere en grøn karton og dermed skærer hele 20 procent af CO2-udledningen sammenlignet med de typiske kartoner på hylderne, siger Tomas Pietrangeli, landechef i Arla Danmark.

Arla vil sælge Rynkeby

Kartonens låg og overfladebehandling er de vigtigste faktorer til at mindske klimaaftrykket, lyder det.

Låget på de nye, grønne kartoner medfører en CO2-reduktion på 36 procent sammenlignet med traditionelle låg.

- I første omgang hælder vi den økologiske enliters Harmonie-serie på den nye, grønne karton. Koblingen mellem økologi og miljørigtig emballage er nemlig lige for, siger Tomas Pietrangeli.

Målet er at andelsmejeriets udledning af CO2 i 2020 skal være reduceret med en fjerdedel i forhold til 2005, og Arla ser bæredygtige kartoner som et væsentlig skridt på vejen.

Produkterne får i samme ombæring et nyt design.