Arla i mulig stor fusion

Arla Foods og EGM Walhorn slår pjalterne sammen

1 af 2

Mejeriselskaberne Arla Foods amba med hovedsæde i Viby og Eupener Genossenschaftsmolkerei Walhorn (EGM Walhorn) offentliggør nu, at de har til hensigt at fusionere. Bestyrelserne i begge selskaber har i dag udsendt et forslag til deres andelshavere. Forslaget skal til afstemning i midten af maj.

- Den foreslåede fusion vil give Arla mulighed for at forfølge vores vækstplaner sammen med EGM Walhorn, og deres produktion i Walhorn passer fint sammen med vores i Pronsfeld i Tyskland og Nijkerk i Holland. Fusionen vil udvide vores samlede mælkemængde i Europa, og det vil være endnu et vigtigt skridt i retning af at opfylde vores strategiske vækstambitioner, siger bestyrelsesformand i Arla, Åke Hantoft, i en pressemeddelelse.

Repræsentantskaberne i selskaberne skal stemme om fusionsforslaget på møder den 13.-14. maj. Hvis det bliver et ja til fusionen, forventes den at træde i kraft i slutningen af juli 2014.

Begge andelsselskaber er ejet af mælkeproducenter på tværs af flere lande. Arla Foods amba har cirka 12.600 andelshavere i Sverige, Danmark, Tyskland, Storbritannien, Belgien og Luxembourg. EGM Walhorn har cirka 800 andelshavere i Belgien, Tyskland og i Holland.

FAKTA - EGM Walhorn:

- Etableret i 1933 med hovedkontor i Walhorn nær Eupen i Belgien.

- Ejes af cirka 800 mælkeproducenter fra Belgien, Tyskland og Holland.

- Producerer årligt cirka 550 millioner kilo mælk og havde i 2013 en omsætning på 239 millioner Euro.

- Mælken forarbejdes og sælges af Walhorn AG, som er et joint venture med franske Lactalis Group (Lactalis ejer 51 procent, EGM Walhorn ejer 49 procent). Walhorn AG råder over et mejerianlæg nær den belgiske by Walhorn.

- Joint-venturet Walhorn AG producerer primært mælkepulver, UHT-fløde og UHT-mælk.

- Joint-venturet Walhorn AG har 130 medarbejdere, mens andelsselskabet EGM Walhorn har 27 medarbejdere.