Arla efter Brexit: Den frie bevægelighed er vigtig for os

Med 52 procent af stemmerne vandt nej-siden i Storbritannien, og det kan få konsekvenser for østjyske virksomheder

01:40

Briterne stemte torsdag nej til at blive i EU. Konsekvenserne af afstemningen rammer ikke kun Storbritannien, det rammer virksomheder og medarbejdere i hele Europa. Også virksomheder i Østjylland kommer til at mærke konsekvenserne.

- Det var ikke det resultatet, vi havde håbet at vågne op til. Vi havde helt klart håbet, at Storbritannien var blevet i EU, siger kommunikationsdirektør i Arla Theis Brøgger.

SE OGSÅ: Økonom: Tre fordele for dig ved briternes nej til EU

En af grunden til, at Arla gerne så Storbritannien blive i EU, var den frie bevægelighed, der gør, at borgere og produkter frit kan bevæge sig over landegrænserne mellem medlemslandene.

- Det var ikke det resultatet, vi havde håbet at vågne op til. Vi havde helt klart håbet, at Storbritannien var blevet i EU, siger kommunikationsdirektør i Arla Theis Brøgger.

SE OGSÅ: Danish Crown: Brexit giver usikkerhed

Hvor store konsekvenser Brexit får for Arla og andre østjyske virksomheder, kan man ikke sige noget om endnu.

- Konsekvenserne er svære at sige noget om lige nu, det afhænger af de forhandlinger, der skal være mellem Storbritannien og EU, og der håber vi, at man virkelig vil lægge vægt på, at lande en aftale, der gør, at produkter, medarbejdere og så videre fortsat kan bevæge sig frit, siger Theis Brøgger.