Arkitekter vinder i Norge

Skal tegne sygehus til flere milliarder kroner

Foto: Colourbox

Det aarhusianske arkitektfirma AART Architechts har de seneste år været involveret i flere af de største sygehusprojekter i Danmark.

Nu kommer turen så til Norge, hvor firmaet netop har vundet konkurrencen om at tegne det nye sygehus i Stavanger. Projektet har et budget på omkring 6,5 milliarder danske kroner og bliver dermed et af Nordens største sygehusbyggerier.

Aftalen kommer i kølvandet af, at AART Architechts sidste år færdiggjorde et 25.000 kvadratmetrer stort boligbyggeri i netop Stavanger.

I modsætning til den normale praksis i forhold til arkitektkonkurrencer i Danmark, har AART Architechts endnu ikke skulle fremlægge nogle skitser over projektet. Udvælgelsen er udelukkende sket på baggrund af referencer, opbygning af organisation og arbejdsmetoder.

Medstiftende partner og leder af firmaets kontor i Norge, Anders Strange, er glad for, at firmaet endnu engang er udvalgt til at indgå i et stort, internationalt projekt:

- Det er fantastisk. Som en ung, dansk tegnestue er vi nødt til at satse internationalt. Det gør, at vi senere kan komme til Danmark og give noget tilbage, siger han til TV 2 | ØSTJYLLAND.

AART Architechts har i forvejen flere danske sygehusbyggerier på CV'et. Firmaet har blandt andet været med til at tegne supersygehuset i Gødstrup ved Herning. Det Nye Akutcenter i Viborg, Sygehus Vendsyssel i Hjørring og også flere svenske sygehuse.

Projektet i Stavanger har AART Architechts vundet sammen med Cowi, Nordic, SLA og Aas-Jakobsen. Byggeriet omfatter 100.000 kvadratmeter.