Arkitekten Morten Schmidt kobler af på sin cykel

Morten Schmidt fra internationale schmidt hammer lassen architects nyder at komme ud i det fri, når han selv har fri

50-60 km på en almindelig hverdag og omkring det dobbelt i weekenden. Det er, hvad den kendte aarhusianske arkitekt Morten Schmidt tilbagelægger på sin cykel.

- Når jeg kommer hjem fra en tur, er jeg helt opløftet. Jeg kan komme i gang med mit primære arbejde igen på en mere fokuseret måde, lyder hans begrundelse for de mange km på cyklen.

Han er opvokset i et arkitektmiljø med meget familie, der er gået i samme retning. Men for den succesfulde arkitekt lå det ikke i kortene, at han skulle følge i deres fodspor.

Føler sig stadig som lidt sømand

- Jeg havde nok en lidt romantisk drøm om at opleve verden, så jeg tog ud og sejlede med skoleskibet. Lysten til at komme ud og møde mennesker, ligger der nok stadig. Og jeg rejser meget, så man kan da godt sige, at jeg er lidt sømand alligevel, fortæller Morten Schmidt.

Men de helt store jordomsejlinger bliver det næppe til, og i hverdagen er det så på cyklen, at arkitekten kommer ud i det fri.

Øverst kan du se Morten Schmidt forsøge at lære vores studievært kunsten at cykle på en rigtig racercykel. Det gør ikke helt efter planen.

Onsdag aften kan du se hele programmet om Morten Schmidt i 'Mit Andet Jeg'. Se med på TV 2 | ØSTJYLLAND kl. 19.50. Du kan også se programmet her

blå blink politi politibil patrulje

19-årig forsøgte at stikke af fra bøde og brækkede buskontrollørs finger

Thomas Bloch Ravn - Museumsdirektør i Den Gamle By

play25 år som museumsdirektør: - Den Gamle By er de umulige projekters museum

fartkontrol

Fra i dag: Færdselsindsats mod alle

60_percent

playMaria venter sit første barn - men får ingen fødselsforberedelse

Per Zeidler

Ekspolitiker tiltalt i ny sag om rufferi: Tjener stadig på gangbangs

Dresslab

play SoMe-shopping vinder frem: - Det allerbedste er, at jeg har en kommunikation med mine faste kunder