Arkitekt: Den Uendelige Bro skal blive

Arkitektfirmaet Gjøde & Povlsgaard har flere interesserede købere til Den Uendelige Bro, men de foretrækker, at værket bliver i Aarhus

DCIM\255GOPRO

1 af 3

tv2oj.dk kunne i går fortælle, at ejeren af Molskroen i Ebeltoft, Henrik Frederiksen, har budt på Den Uendelige Bro.

Den runde installation blev populær under årets Sculpture By The Sea, da den blev opført foran Varna Palæet i Aarhus. Efterfølgende har flere købere vist sig interesserede, heriblandt Henrik Frederiksen:

- Foreløbig har jeg givet et tilbud på den, og det skal så godkendes af kommunen. Vi har fået tilladelse til at anlægge en badebro, og da jeg så den bro i Aarhus, synes jeg, at det var en fremragende idé at få den lagt her.

Ejer af Molskroen vil flytte ’Den Uendelige Bro’ til Ebeltoft

4Men arkitekterne bag, Johan Gjøde og Niels Bjørn Povlsgaard, foretrækker, at Den Uendelige Bro bliver i Aarhus:

- Den er tænkt og skabt til at være ved Varna Palæet, så vi håber, den kan blive genopført samme sted, hvis byrådet kan finde penge til det. Der er stor lokal opbakning til det, så det ville være drømmen.

Det fortæller Johan Gjøde til tv2oj.dk. Han understreger, at de ikke er afvisende over for andre interesserede, og at forhandlingerne er igang, men at han foretrækker, at Den Uendelige Bro bliver en permanent turistattraktion, inden Aarhus skal være kulturhovedstad i 2017.