Århus Sygehus bygger parkeringshus

Nyt parkeringshus giver Århus Sygehus på Nørrebrogade 365 ekstra parkeringspladser.

Første spadestik til det nye parkeringshus som bliver placeret på Peter Sabroes Gade bliver taget på torsdag.

- Vi får et superflot hus, som bliver til stor glæde for parkeringsforholdene ved Århus Sygehus, siger projektleder Charlotte Degn om det kommende parkeringshus ved Århus Sygehus Nørrebrogade.

Om mindre end et år vil huset stå færdig med 365 parkeringspladser til gavn for patienter, pårørende og medarbejdere.

- Der er tænkt meget over at få det til at passe ind i terrænet, og der er ingen tvivl om, at p-huset spiller godt sammen med de øvrige bygninger i hele området, siger projektlederen.

Torsdag d. 22. april kl. 11 sætter hospitalsdirektør Ole Thomsen og direktør Lauge Dehn fra Hermod Ejendomme foden på spaden og markerer, at p-huset, der opføres mellem Peter Sabroes Gade og Kirkegårdsvej, er godt på vej.

Parkeringshuset, der er tegnet af Arkitema, bliver bygget i betonelementer med en facade af røde lameller i tegl, der sammen med espalier og egetræer falder fint ind i omgivelserne på sygehuset.

Byggeriet er et af de første projekter i Danmark, hvor en offentlig og privat virksomhed arbejder tæt sammen i et såkaldt OPP-projekt. Hermod Ejendomme A/S er bygherre og vedligeholder og sikrer kontrol af p-huset, mens Århus Sygehus ejer grunden og har rådighed over parkeringspladserne.

OPP-aftalen, der betyder, at indtægten fra parkeringen fordeles ligeligt mellem Århus Sygehus og Hermod Ejendomme A/S løber i 25 år.