Århus-rådmand: Vuggestuer er for dyre

Århusianere betaler næsten 4.000 kr. for en vuggestueplads. Venstres borgmesterkandidat, Gert Bjerregaard, vil gerne have prisen ned.

Danske forældre lægger hver måned tusindvis af kroner i landets vuggestuer og børnehaver. Men de er langtfra tilfredse med den pasning, de får for pengene.

Over halvdelen af forældrene, 52 procent, kræver bedre pasning og efterlyser især mere personale i vuggestuer og børnehaver. Det viser en meningsmåling, som Synovate har foretaget for FOA til metroXpress.

- Det afspejler holdningen hos personalet, hvor 8 ud af 10 siger, at de ikke har tid til at give det enkelte barn den omsorg, det har brug for, siger formand for den pædagogiske sektor i FOA Jakob Sølvhøj og efterlyser en national minimumsnormering i vuggestuer og børnehaver.

Det er ikke bare normeringerne, der svinger fra kommune til kommune. Det gør priserne også. I Århus må forældrene slippe 3.922 kroner om måneden for en vuggestueplads, hvis barnet skal passes ni timer om dagen. Det koster 2.642 kroner i Esbjerg og 2.985 kroner i København.

Jakob Sølvhøj er pikeret over forældrebetalingen i Århus, og Gert Bjerregaard (V), rådmand for Børn og Unge i Århus Kommune, medgiver, at taksten er høj.

- Derfor ønsker jeg og Venstre også et takststop og gerne en nedsættelse, siger han til metroXpress.

Men generelt er forældrene faktisk villige til at betale mere for at få passet børn: 59 procent er parat til at betale mere i skat, hvis pengene går til flere ansatte i daginstitutionerne, viser FOA's undersøgelse.