Årets hvidvin er østjysk

Danmarks bedste hvidvin kommer fra en vingård i Østjylland

Vinavler Peer Ulrich Nautrup Østergaard er en glad mand. En af hans vine fra Todbjerg Vingård nord for Aarhus er nemlig netop blevet kåret som årets danske hvidvin.

- Det viser jo, at vi har ramt noget, der er rigtigt, siger han til tv2oj.dk.

Det er vinen "Riesel 2014", som fik den fornemme pris. Det er en blanding mellem sorten Riesling, der stammer fra Tyskland, og en anden sort som endnu ikke har fået sit navn. Blandingen gør, at druen kan modnes i det danske klima.

Netopklimaet er nemlig en af udfordringerne ved at være vinbonde i Danmark, men blandingssorten minder i smag om en Riesling.

Se: Optur for østjysk champagne

- Vi kan ikke modne de samme druer her i Danmark som i andre lande. Men jeg håber, at prisen som årets vin kan være med til at øge kendskabet til mine vine, og det arbejde vi laver herude, siger Peer Ulrich Nautrup Østergaard.

Generelt oplever den østjyske vinavler en øget interesse for dansk vin.

- Danskerne er ved at få øjnene op for dansk vin, og kvaliteten er også ved at være rigtig høj. Der er en stigende interesse, og inden for restaurationsbranchen går det fint med det her ny nordisk og interessen for lokale råvarer, siger han.

Todbjerg Vingård har tidligere modtaget priser for sine vine, og i år modtog Riesel 2014 udover prisen som Årets bedste danske vin og en sølvmedalje.