Årets Aarhus-kage er fundet: Vinder lod sig inspirere af cafémiljøet

Søndag blev der fundet en vinder i Aarhus’ største amatør bagekonkurrence, 'Aarhuskagen 2018'

01:39

En browniekage med kaffesmag.

Det blev opskriften på at vinde Aarhus’ største amatør-bagekonkurrence, 'Aarhuskagen 2018'.

Konkurrencen blev søndag afholdt i Bruuns Galleri, hvor 40 deltagere kæmpede om at vinde titlen.

 Det er en kaffekage, fordi cafémiljøet i Aarhus har lært mig at drikke kaffe.

Julie Corneliusen, vinder af Aarhus-kagen 2018

Inspireret af kaffebarerne

24-årige Julie Corneliusen står bag vinderkagen, og det var en særdeles glad amatør-konditor, TV2 ØSTJYLLAND mødte umiddelbart efter kåringen.

- Det føles helt vildt godt. Jeg bager kun, når der er en anledning til det, for det kan godt være lidt svært at finde pengene til det, når man er på SU, siger Julie Corneliusen.

Julie, der læser til bygningsinspektør, drak ikke kaffe, før hun flyttede til Aarhus, men de mange kaffebarer i smilets by omvendte hende.

- Det er en kaffekage, fordi cafémiljøet i Aarhus har lært mig at drikke kaffe, fortæller Julie til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Du kan klage eller bage - Aarhusianere arrangerer letbanefest

Mere præcist består vinderkagen af en kaffebrownie med karamelisserede valnødder og kaffecreme. Herlighederne er pakket ind i hvid chokolademousse og et chokoladebånd, og så er der tilsat bær på toppen på for at give kagen noget syre.

Kendte dommere

Kagerne i konkurrencen blev bedømt af 4 dommere, heriblandt Nipuni Julie Jakobsen - også kendt som 'Nip' - og Jesper Søvndal, der begge er tidligere deltagere i DR’s populære bageprogram 'Den store bagedyst'.

Alle 40 deltagere havde hjemmefra bagt en kage til minimum 8 personer. 

Vinderkagen er inspireret af 'alle kaffebarerne i Aarhus'.

Kunderne i Bruuns Galleri kunne efterfølgende købe kagestykkerne til 25 kroner stykket. Pengene går til foreningen ’Børn, unge og sorg’. 

- Det har været virkelig hyggeligt, og der har været mange rigtig, rigtig gode kager. Julies kage smagte sindssygt godt. Der var god konsistens og god smag, og så var den virkelig, virkeligt flot. Det var meget, meget imponerende, det hun bød ind med, siger dommer Jesper Søvndal til TV2 ØSTJYLLAND.

Stor interesse

Ifølge arrangørerne var der stor efterspørgsel på at få lov at deltage i konkurrencen. 

- Der var kæmpe tilslutning i løbet af meget kort tid. Der har været meget, meget stor opbakning til konkurrencen. Vi har også haft folk på venteliste i tilfælde af, at nogle ville trække sig, siger center manager Claus Brændgaard til TV2 ØSTJYLLAND. 

Læs også Wow! Kunstner bygger Aarhus ud af kager og vafler

I Bruuns Galleri forventer man, at arrangementet fremover bliver en tradition.

- Inspirationen bygger på det store fokus på bagning, der er herhjemme i øjeblikket. Planen er, at vi vil gentage konkurrencen, så Århus hvert år kan kåre sin egne kage. Man kan i høj grad forestille sig. at det bliver en tradition, siger center manager Claus Brændgaard til TV2 ØSTJYLLAND.