Antonsen taber til topseedet koreaner efter tæt drama

Anders Antonsen gav den topseedede koreaner Son Wan Ho kamp til stregen, da han torsdag tabte i Denmark Open

Foto: Asger Ladefoged - Scanpix

Den kun 20 år gamle Anders Antonsen var lige ved at levere den helt store sensation, da han torsdag mødte den topseedede sydkoreaner Son Wan Ho i anden runde af den danske badmintonturnering Denmark Open.

Badmintonkometen fra Aarhus måtte dog se sig slået af en af verdens bedste spillere med 22-20, 14-21, 18-21.

Antonsen var klar fra start trods nerver og et forventningsfuldt publikum i Odense. Antonsen lod sig ikke tryne og spillede frækt og frigjort, hvilket førte til en føring på 11-10 midt i sættet. 

Læs også Antonsen har fået blod på tanden efter dansk VM-guld

Det blev også til 13-10 og 16-12, og pludselig stod den unge dansker med et sæt i hånden mod nummer to på verdensranglisten, selv om gassen røg en smule af Antonsen-ballonen til sidst.

Ligesom i første sæt fulgtes de to spillere ad fra starten af andet sæt. Erfaringen begyndte dog at gavne koreaneren, der kunne gå til den indlagte pause med en føring på 11-6. 

Læs også VIDEO: Tag med Anders Antonsens forældre til EM-finale

Bolden blev konsekvent sendt mod danskerens baghånd, hvor koreaneren virkede til at have fundet en svaghed. Den blev udnyttet så meget, at kampen skulle ud i et tredje og afgørende sæt.

Det så ud til, at fysikken begyndte at svigte den unge dansker i det sidste sæt, men efter hård fight og en god periode med fem point i træk kunne danskeren skifte banehalvdel med en føring på 11-9. 

Læs også Antonsen efter nederlag: Jeg kan spille med de bedste

Son kom dog tilbage og viste til sidst klassen, selv om danskeren fortsat kæmpede hårdt. Men erfaringen vandt til sidst, og den danske badmintonkomet måtte forlade turneringen efter en flot præstation.