Antonsen efter nederlag: Jeg kan spille med de bedste

Når det kommer på afstand, er jeg glad for turneringen, siger dansk badmintonkomet efter tabt EM-finale

Danmarks nye singlehåb Anders Antonsen må rejse hjem med en EM-sølvmedalje om halsen efter et 19-21, 19-21-nederlag i finalen til den andenseedede brite Rajiv Ouseph.

Men medaljen er ikke det eneste, den danske badmintonkomet tager med sig hjem fra Kolding.

- Jeg har fået en tro på, at jeg kan spille mod de allerbedste i verden. Det er rigtig vigtigt, at man har den tro, når man går ind til det.

- Jeg er glad og stolt. Det har alt i alt været en god turnering. Jeg har haft nogle gode skalpe og spillet noget rigtig godt badminton, siger Antonsen.

- Når det kommer på afstand, er jeg selvfølgelig stadig glad, men jeg hader at tabe mere end noget andet. Lige nu gør det lidt ondt, siger han.

Sidst de to singleherrer mødte hinanden overraskede Antonsen. Han var nede 0-1 i sæt mod briten, men fik dengang vendt kampen og vandt. 

Selv om aarhusianeren havde hjemmepublikummet med sig til EM, blev det ikke til en sejr i denne omgang. Men bortset fra søndagens nederlag i Kolding går det meget godt for den blot 20-årige Antonsen. 

Det er ikke længe siden, at han var ukendt for de fleste, men han er godt og grundigt ved at markere sig i den danske badmintonverden.

I februar slog han verdensstjernen Jan Ø. Jørgensen, da han med en overraskende sejr vandt DM-guld. Lørdag bragede han forbi Viktor Axelsen, der ligger nummer to i verden, i semifinalen til EM. 

- Viktor er min største skalp i turneringen og måske nogensinde. Den kamp er jeg stadig stolt af. Det vil jeg være i noget tid.

- Nu har jeg Indonesien og Australien som det næste inden sommerperioden. Det er de to turneringer, jeg skal gøre mig klar til, siger Antonsen.

Med undtagelse af guldvinderen er det lutter danskere, der pryder præmiepodiet i herresingle. Ud over Antonsen kan Viktor Axelsen og Hans-Kristian Vittinghus tage bronze med hjem fra EM. 

Se et to år gammelt indslag med Anders Antonsen her. 
80_percent

play Biolog: Vi skal turde tro på, at dyrene kan passe sig selv

bil og josefine

Cykelsti stopper brat: Cyklister må køre på fragthovedåre

Omsorg (3)

Kolleger rørt til tårer: Hospice-sygeplejerske anerkendt med omsorgspris

HUSK PSYLLIUM-FRØSKALLER

Tilbagekalder naturlægemiddel: Tre er døde

def_thumb,50_percent

play På en villavej levede en mand i et affaldsbjerg, indtil naboerne gjorde et ubehageligt fund

Skærmbillede 2021-04-15 kl. 13.52.05

Veteranbus kendt fra TV: Nu kan den blive din

Dagens mest læste