Anti-nazi demonstration angrebet

Tre mand sigtet for angreb på venstrefløjs-demonstration

En del af de 50 demonstranter ved den anti-nazistiske manifestation i Mølleparken. Foto: ARN

Tre unge mænd angreb i aftes en såkaldt manifestation mod nazivold fra den venstreorienterede gruppe Antiracistisk Netværk i Mølleparken ved Aarhus Å.

Ifølge organisationen ARN var der tale om unge fra den yderste højrefløj i byen, som angreb med fyrværkeri og andre genstande.

Der var 5. august et tilsvarende sammenstød mellem de to grupper det samme sted i byen.

Aarhus Politi bekræfter overfor TV 2 | ØSTJYLLAND, at tre mænd er sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen i forbindelse med episoden.

De tre kastede kanonslag mod ARNs talspersonen og andre folk i manifestationen. Ingen kom til skade. ARN kontaktede øjeblikkelig Politiets Indsatsleder.

Demonstranterne råbte af de angribende, som ifølge ANR råbte igen og heilede.

- Jeg er rystet. At angribe personer med kanonslag er jo sindssygt. Hvornår begynder politikerne og PET, at tage truslen fra White Prides seriøst, siger Sarah Brunn, talsperson for ARN, i en pressemeddelelse.

Cirka fem minutter efter at de begyndte angrebet, flygtede nazisterne op ad J. M. Mørks Gade og til højre ad Christiansgade. Politiet konstaterede senere hærværk i Christiansgade.
 
Ifølge politiet var der cirka 50 personer til stede.

To af de tre mænd blev senere på aftenen anholdt i forbindelse med et overfald på en 24-årig mand i Harald Skovbys Gade. Han havde bekræftet de to mænds forespørgsel om, at han "stemte rødt", og han blev efterfølgende overfaldet med slag og spark.

Den 24 årige overgav sig dog ikke sådan uden videre, og det lykkedes ham at give de to gerningsmænd en omgang tærsk. Den ene af gerningsmændene stak af, mens den anden måtte en tur på skadestuen til behandling for mindre skader. Den 24 årige blev også selv i forlængelse af episoden, behandlet for mindre skader på skadestuen.

Politiet har i forlængelse af overfaldet, anholdt den 16- og 19 årige, der begge bliver sigtet for vold.