- Ansatte må ikke være kritiske

FOA-formand bakker op om kritikken af forholdene på plejecentret Bøgeskovhus

09:10

1 af 2

Frustrerede medarbejdere på plejecentret Bøgeskovhus i Viby har flere gange henvendt sig til deres fagforening med foruroligende oplysninger omkring hverdagen på det aarhusianske plejecenter

Det fortæller formand for FOA Aarhus, Kirsten Normann Andersen, i dag til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Det handler blandt andet om dårlig normering og for mange udskiftninger, hvilket betyder, at der ofte møder nyt personale på arbejde, som ikke har kendskab til de enkelte beboere:

- Der er simpelthen nogle dage, hvor der ikke er et øje på arbejde, der kender beboerne, siger hun.

Se også: Vil afbryde samarbejde

FOA-formanden melder sig derved i koret af kritikere, som inkluderer både pårørende, Aarhus Kommune og embedslægen.

Det sker dagen efter, at det kom frem, at der efterhånden tegner sig et politisk flertal i byrådet i Aarhus for at afbryde samarbejdet med plejecentret.

Frygter fyring

En del af frustrationen blandt medarbejderne går blandt andet på, at det er svært at komme de kritisable forhold til livs, fordi de ikke kan ytre sig på samme vilkår som offentligt ansatte.

Medarbejderne frygter, de bliver fyret, hvis de står frem, fortæller Kirsten Normann Andersen:

- Der er især en meget stor frustration over, at man ikke må ytre sig kritisk om sin arbejdsplads.

- De må for eksempel ikke gå ud at sige, at der er ansat så lidt personale, at det ikke kan lade sig gøre at løse opgaverne forsvarligt.

Den eneste måde, at kritikken kan komme frem i lyset på, er derfor ifølge FOA-formanden, at blandt andet de pårørende står frem.

Se også: Ny kritik af plejecenter

Netop problemstillingen med frygten for at ytre sig er ifølge Kirsten Normann Andersen en af de største ulemper ved udlicitering.

Hun erkender samtidig, at der også er problemer i den offentlige sektor, men at råderummet er større, fordi fokusset ikke er rettet mod at tjene penge:

- Det er rigtig svært at tjene penge på hjemmepleje. Det har det seneste år også vist med de mange konkurser, siger hun.

Du kan se hele interviewet med formanden for FOA Aarhus Kirsten Normann Andersen i videoen øverst i artiklen.