Anonym klage sætter gang i omfattende undersøgelse om krænkelser på Aros

Efter at bestyrelsen på Aros har modtaget en anonym klage, har de igangsat en medarbejderundersøgelse til op mod 300.000 kroner, der skal klarlægge, om der sker krænkelser på museet.

Et anonymt brev, som bestyrelsen på kunstmuseet Aros i april modtog underskrevet af 'flere medarbejdere', har nu ført til, at museet bruger mellem 250.000 og 300.000 kroner på en intern medarbejderundersøgelse. 

En undersøgelse, som blandt andet skal afdække, om der har fundet krænkelser sted på Aros. 

Det bekræfter bestyrelsesformand for kunstmuseet Carsten Fode overfor TV2 ØSTJYLLAND. 

- Vi har fået en anonym klage, og den bruger vi som anledning til at få lavet en dybdegående undersøgelse af arbejdsmiljøet, forklarer han. 

Carsten Fode tager klagen meget alvorligt. Derfor er der på baggrund af blandt andet klagen nu blevet igangsat en medarbejderundersøgelse.
Carsten Fode tager klagen meget alvorligt. Derfor er der på baggrund af blandt andet klagen nu blevet igangsat en medarbejderundersøgelse. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Carsten Fode hverken kan eller vil oplyse nærmere om, hvad klagen drejer sig om. 

- Jeg kan ikke gå ind i klagen, da det er en personalesag, og jeg heller ikke ved, hvem det er, som har sendt den, siger han. 

Hvor alvorlig er den? 

- Jeg må ikke udtale mig om alvoren i den, siger han og fortsætter: 

- Den giver anledning til, at vi må undersøge, om der er noget her. 

Undersøgelsen handler om flere ting 

Han påpeger, at undersøgelsen ikke kun drejer sig om klagen, men at det er den, som har sat skub i tingene. 

- Vi er i en situation, hvor der har været meget ubehag for medarbejderne både i forhold til corona og frygt for jobbet, da vi har været meget økonomisk påvirket af det på indtjeningen, så der er mange ting, der gør, at vi laver en undersøgelse. 

-  Det er klart, at det tidsmæssigt hænger sammen (med klagen, red.), men undersøgelsen drejer sig ikke kun om denne, siger Carsten Fode. 

I et brev til medarbejderne på Aros, som TV2 ØSTJYLLAND har fået indsigt i, skriver bestyrelsen blandt andet nedenstående til medarbejderne: 

- Det ligger bestyrelsen meget på sinde, at Aros står skarpt udadtil, og at der indadtil er en sund kultur med et godt arbejdsmiljø. Derfor har bestyrelsen besluttet at benytte denne overgang fra coronarestriktioner til genåbning og realisering af 'Next Level' til at iværksætte en grundig dialog vedrørende arbejdsforholdene på Aros. 

Krænkelser er ét af punkterne 

Bestyrelsen har hyret konsulentfirmaet Crecea til at lave undersøgelsen, som skal afdække det psykiske arbejdsmiljø på Aros, og et eventuelt krænkelsesmiljø. 

I den forbindelse udvalgte Crecea i maj 30 ansatte til interviews af halvanden times varighed. De resterende medarbejdere kunne kontakte Crecea for at få en interviewaftale, hvis de ville.

I interviewene er følgende otte emner blevet gennemgået, oplyser Carsten Fode. 

  • Kerneopgaven
  • Organisering af arbejdet
  • Kommunikation, feedback og omgangstone
  • Samarbejde og håndtering af konflikter
  • Krænkende handlinger
  • Stress og krav i arbejdet
  • Ledelse
  • Udviklingsønsker 


Det fremgår også af det interne brev til medarbejderne, som TV2 ØSTJYLLAND har fået tilsendt. 

- Der er aldrig kommet nogen til mig med henvendelser

TV2 ØSTJYLLAND ville gerne talt med medarbejdernes tillidsrepræsentant, Thomas Rasmussen, men det har ikke været muligt. 

- Så længe medarbejderundersøgelsen er under udarbejdelse, har vi ikke mulighed for at udtale os. Mens processen er i gang, henviser vi til bestyrelsesformand Carsten Fode, skriver presse- og kommunikationsmedarbejder, Jens Henrik Daugaard, til TV2 ØSTJYLLAND som svar på vores henvendelse om et interview med Thomas Rasmussen.

Med samme begrundelse har det heller ikke været muligt at få et interview med museumsdirektør Erlend G. Høyersten, der har været direktør for museet siden januar 2014.

Til JP Aarhus har tillidsrepræsentanten dog tidligere udtalt, at han hverken har oplevet 'krænkelser, mobning eller 'andre ting i den dur'. 

- Der er aldrig kommet nogen til mig med henvendelser, siger han til avisen. 

Carsten Fode forventer, at undersøgelsen, som blev igangsat i april, vil være færdig engang efter sommerferien. 


Untitled design (17)

play Sportschef er stolt af Sara Slott: - Den perfekte idrætsudøver!

3efa438d-ecd6-4e06-9370-231aedf766d9

Gode chancer for sol tirsdag

20210802-141750-7-1404x789we

Stor karriere slutter i OL-semifinale: Sara Slott færdig efter styrt

20210802-141713-L-1920x1079we

play Knust Sara Slott: Det var det værst tænkelige

Endelave ø færge

Nu kommer der nye gratis færgeruter: Her kan du få gratis billetter

20210212-151026-7-1920x1079we

Flere end 100.000 ledige tider til vaccination

Dagens mest læste