Annullerer regninger

Byrådet annullerer de omstridte regninger i forældrebetalingssagen, så forældre til handicappede børn ikke længere skal betale

01:39

1 af 2

En større gruppe forældre til handicappede børn var i dag mødt op til byrådsmøde i Aarhus.

Forældrene var vrede over, at kommunen endnu ikke har annulleret uberettigede regninger til pleje. Men her til aften bekendtgjorde socialrådmand Thomas Medom (SF) til TV 2 | ØSTJYLLAND, at han nu vil sikre, at det sker.

Se: Forvaltning i modvind

- Jeg har jo tænkt mig, at komme med det hovedpunkt, at vi nu er kommet dertil, at vi på næste byrådmøde kan lægge et administrationsgrundlag frem, så de her forældre ikke længere skal betale, siger Thomas Medom til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Så du vil simpelthen annullere betalingen?

- Ja, det er byrådet, der skal gøre det. Det er den beslutning byrådet har taget. Vi skal tilbage med et administrationsgrundlag, som betyder, at forældrene til alle de her børn på handicapområdet, at de ikke længere skal betale, siger Thomas Medom.

Se: - Skamløst dårlig sagsbehandling

Sagen begyndte i december, hvor forældre til handicappede protesterede højlydt over forældrebetalingen. De ønskede blandt andet, at betalingen ville blive sat i bero, mens Ankestyrelsen undersøgte sagen.

Jubel blandt forældre

I slutningen af marts afgjorde Ankestyrelsen to prøvesager, som begge slog fast, at Aarhus Kommune ikke må sende regningen for døgninstitutionspladser til handicappede børn videre til forældrene.

TV 2 | ØSTJYLLAND kunne overbringe nyheden til en af forældrene og formand for Birkebakkens Forældreforening Anne Kjeld Pedersen.

- Så bliver jeg fuldstændig kisteglad, og jublen vil ingen ende tage, var hendes umiddelbare reaktion.

Se mere i tv-indslaget øverst i artiklen.