Anmeldt for halalslagtning

Mistænkt for at slagte for meget

02:26

1 af 2

Tre slagterier er her til morgen blevet politianmeldt for ulovlig halalslagtning.

Bag anmeldelsen står byrådskandidat Dan Ritto (K), som mener, at blandt andet Århus Slagtehus ikke lever op til reglerne, da de slagter op mod 80 procent af deres kød efter halalmetoden.

- Det har jeg, fordi jeg mener, de udfører ulovlige halalslagtninger, da man kun må halal-slagte det, forbrugerne efterspørger, siger byrådskandidat Dan Ritto (K) til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Slagtning efter behov

Ifølge Slagteribekendtgørelsen, må slagterierne kun halalslagte det kød, som folk efterspørger.

Hos direktøren hos Århus Slagtehus bliver der rystet på hovedet over dagens politianmeldelse. Han mener ikke, der hold i anklagerne om, at slagteriets halalslagtning skulle være imod reglerne.

- Jeg ved ikke, hvor seriøst, jeg skal tage politianmeldelsen. Vi følger reglerne, siger direktør Svend Erik Sjællænder-Pedersen fra Århus Slagtehus til TV 2 | ØSTJYLLAND.?

Slagteriet halal-slagter omkring 60-80 procent af alt kød, da en del af kødet bliver eksporteret til for eksempel Mellemøsten.

Solgt uden mærkning om metode

Byrådskandidat Dan Ritto (K) mener også, det er problematisk, at Århus Slagtehus ikke skilter med, at kødet er halalslagtet.

Hvis slagteriet får ordrer på halalslagtning af for eksempel dele af et dyr, bliver resten af dyret solgt uden en mærkning, der fortæller, at det er halal-slagtet, forklarer direktøren.

Direktøren for Århus Slagtehus mener ikke, at det er problematisk, at forbrugerne ikke får den information, når de køber varen.

- Jeg har forståelse for det langt hen ad vejen, men jeg må også sige, at vi i øjeblikket overholder de regler, der er. Derfor kan vi ikke gå ind og lave en ekstra omkostning på vores varer. Det vil på en eller anden måde være konkurrenceforvridende. Vi er nødt til at sige, at med alle de varer vi importerer fra Europa, der skal mærkningerne være ens, uanset om det er udenlandsk eller dansk kød, siger direktør Svend Erik Sjællænder-Pedersen fra Århus Slagtehus til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Udover Århus Slagtehus er også Danpo og Rose Poultry idag blevet politianmeldt.

Se mere om sagen i aftenens udsendelse klokken 19.30.