Anmeldere: Rammsteins vilde fyrværkeri-show er bedst når der er mørkt

Onsdagens Rammstein-koncert begejstrer flere anmeldere. Men en lys dansk sommeraften er ikke det bedste tidspunkt at fyre det tyske fyrværkerishow af.

Op mod 38.000 fans af det hårdtslående tyske rockband Rammstein festede onsdag aften på Ceres Park i Aarhus.

Tyskerne er især kendte for deres næsten groteske sceneshows og for deres enorme brug af fyrværkeri. Koncerten i Aarhus var ingen undtagelse.

Dagen derpå hæfter flere anmeldere sig ved, at dagen før sankthans ikke er det optimale tidspunkt at give koncert på disse breddegrader. Der er ganske enkelt for lyst.

- Som i Parken for tre år siden krydsede de grænsen på en af årets længste dage, og det blev solen i stedet for showet, der blændede publikum i Aarhus, mener Ekstra Bladets anmelder, Thomas Treo.

quote Det blev solen i stedet for showet, der blændede publikum i Aarhus.

Thomas Treo, anmelder, Ekstra Bladet

Han anbefaler, at Rammstein vender tilbage til august, når det er blevet lidt mørkere. Bortset fra det uddeler han dog roser og tre ud af seks stjerner til koncerten.

- Lydtrykket var ellers så mastodontisk, at de sikkert kunne høre det i Hamborg, og den gebommerlige scenekonstruktion rejste sig majestætisk som en blanding af et æstetisk kernekraftværk og forladt radiostation fra længe før murens fald.

Forsanger Till Lindemann sprøjter skum i hovedet på det aarhusianske publikum.
Forsanger Till Lindemann sprøjter skum i hovedet på det aarhusianske publikum. Foto: TV2 ØSTJYLLAND

Havde overset dagslyset

Også Århus Stiftstidende undrer sig over, hvorfor koncerten blev afviklet i slutningen af juni.

- Rammsteins medlemmer er ikke amatører inden for pyroteknik. Bandets show, der var rejst til Frederiksbjerg på svimlende mange lastbiler, var nøje koreograferet. Ilden spyede sig i lange baner og udgjorde et vigtigt kor i sangene. Men havde de overset, at meget af koncerten ville foregå i dagslys? Det virkede mildest talt underligt, mener anmelderen Andreo Michaelo Mielczarek.

Ligesom Ekstra Bladet kvitterer han med tre ud af seks stjerner.

Mere begejstret er Jyllands-Postens anmelder, Espen Strunk.

- Rammstein-ritualet er efterhånden velkendt, men det gør ikke så meget. For det virker, maskinen kører upåklageligt, og det er stadig underholdende at overvære det groteske show med Till Lindemann som energisk og tilpas vanvittig indpisker, mener han.

Jyllands-Posten giver Rammstein-koncerten fire ud af seks stjerner.

Rammstein fortsætter deres europæiske turné. Forude venter blandt andet en koncert i Oslo samt ikke færre end tre koncerter i Gøteborg i Sverige.