Anmeldere: Fire stjerner til teaterstykke

Aage Rais-Nordentoft og Jesper Grønkjær giver teaterstykket "Familien der kunne tale om alt" fire stjerner

10:44

1 af 2

Alle emner bliver vendt ved julebordet i teaterstykket "Familien der kunne tale om alt", der opføres på Aarhus Teater, og det er ikke en julemiddag for sarte sjæle. Der er både magiske øjeblikke og tåkrummende hemmeligheder, når emner som silikonebryster og penisforlængelser vendes.

Teaterstykket bliver anmeldt af filminstruktør Aage Rais-Nordentoft og forfatter og tryllekunstner Jesper Grønkjær i denne uges udgave af Kulturkampen på TV 2 | ØSTJYLLAND.

Det er den prisbelønnede instruktør Christian Lollike, der står bag stykket på Aarhus Teater, og han får rosende ord med på vejen af begge anmeldere, der også roser Aarhus Teater for at opføre stykket på den store scene.

"Familien der kunne tale om alt" er et teaterstykke med en meget fragmentarisk form, hvor det hele skal være med, og det lykkes, vurderer Jesper Grønkjær.

- Når man tager sprængfarlige emner som sharialovgivning, racisme, klimaforandring, utroskab, silikonebryster og penisforlængelser og propper det ned i en stor gryde og spreder det ud i portionsanretninger til scener, hvor man tænker, at de har været på LSD i det øvelokale. Så er der grueligt meget, der kan gå galt, men det synes jeg ikke, det gør. Det holder, er sjovt og tankevækkende, fortæller Jesper Grønkjær.

Anmelderne er enige om, at stykket er mere underholdende end reflekterende, og de har begge været i tvivl om, hvorvidt stykket skulle have tre eller fire stjerner. Det endte dog med fire stjerner fra både Jesper Grønkjær og Aage Rais-Nordentoft.

Husdramatiker på Aarhus Teater

Aage Rais-Nordentoft hæfter sig ved modet til at bringe stykket ind på den store scene og et magisk øjeblik, og derfor giver han stykket fire stjerner.

- Et sted lykkes det forestillingen at komme igennem "haha" og den fiffige replik og ind og berøre sjælen, og det er et stumt øjeblik, hvor en tidligere soldat pludselig laver en slowmotiondans på bordet, som næsten er som at se ham gå igennem en kugleregn i Afghanistan. Det er et meget rørende øjeblik, og det er så også øjeblikket for mig i stykket, men det er sjældent, jeg har set så stærkt et øjeblik på en scene, siger Aage Rais-Nordentoft.

I ovenstående video kan du blandt andet se klip fra "Familien der kunne tale om alt" og blive klogere på teaterstykket.

Klik her for at se hele ugens udgave af Kulturkampen.