Anmelder: Befriende, at de går planken ud

Danseforestilling om manderollen vækker begejstring

07:57

Tre mænd på en scene iført sokker og sandaler og med hoppebold og planker, som deres eneste rekvisitter.

Det er omdrejningspunktet i danseforestillingen 'M.I.S. - Natten er lang', som i øjeblikket bliver fremført af truppen Don Gnu på det aarhusianske teater Bora Bora.

Forestillingen handler om forskellige manderoller - den følsomme versus machotypen - og den kamp, der opstår, når de to typer mødes.

Selv beskriver Don Gnu den som en 'slapstick danseforestilling, der sparker nosserne i flyvehøjde og knalder hovederne sammen i jagten på den forbandede selvforståelse'.

Læs også Debat om frikadellekrigen i Randers

En mission, der ifølge anmelder og journalist Peter Nørskov lykkes. Han er svært begejstret for den løsslupne stemning i stykket:

- Det er den sjoveste danseforestilling, jeg til dato har oplevet, siger han og uddyber:

- Det, at de tør gå planken ud. Det er dét, der er befriende.

Danseforestillingen er den tredje og sidste i trilogien 'Mænd i sandaler'. Netop sandalerne og sokkerne, som spiller en væsentlig rolle i fortællingen, er Peter Nørskov fan af.

- Det bliver symbolet på det at give los. Slippe følelserne fri. Turde vise en side af sig selv, som man måske normalt ikke tør vise frem, siger han.

Du kan se hele anmeldelsen af 'M.I.S. - Natten er lang' i videoen øverst i artiklen.

I videoen kan du også høre, hvad museumsinspektør Betina Buhl mener om forestillingen og finde ud af, hvor mange stjerner de to anmeldere giver forestillingen.

Anmeldelsen er en del af programmet 'Kulturkampen', som sendes i aften klokken 19.50 på TV 2 | ØSTJYLLAND.