Anlægsgartnere træner op til 21-timers DM

To elever træner intensivt for at blive landets allerbedste anlægsgartnere og er derfor gået i træningslejr

Det tager 21 timer at blive de bedste anlægsgartnerelever i Danmark. Så mange timer varer i hvert fald konkurrencen ved danmarksmesterskabet, hvor deltagerne får til opgave at anlægge en hel have.

Derfor er Mark Brigsted og Jonas Lisbjerg Nielsen fra Jordbrugets Uddannelsescenter i Beder nu gået i en to uger lang træningslejr for at blive helt klar til konkurrencen ved DM i Skills. De blev nøje udvalgt af skolen for deres høje faglighed og gode samarbejde.

- Det er jo et kæmpe skulderklap fra skolens side. Det er jo altid stort at blive udvalgt. Det er jo ikke alle, der bliver udvalgt. Det er to ud af alle dem, de har, og der skal da nok være 3-400 elever. Jeg er i hvert fald stolt, siger Mark Brigsted, der er anlægsgartnerelev ved Jordbrugets Uddannelsescenter i Beder.

- Det bliver spændende. Jeg glæder mig helt vildt. Det er et kæmpe skulderklap fra skolen, og nu har man gået og gjort sit bedste de sidste tre-fire år, siger hans partner Jonas Lisbjerg Nielsen, der også er anlægsgartnerelev.

Erhvervsskoler i Aarhus er på charmeoffensiv

Hård opgave

Det er de fem hovedskoler, der har uddannelsen, der dyster mod hinanden. Og det er en hård opgave, de fem hold skal igennem, lyder det fra en af faglærerne på skolen.

- Det er en utrolig kompliceret opgave, de skal ud på. Og den vil også kræve, alt hvad de overhovedet har af ressourcer. Og det er også med vilje, at vi har valgt, at den skal være så svær i Skills-udvalget, fordi det skal være en konkurrence, og fårene skal skilles fra bukkene, siger Peder Glud, der er faglærer på Jordbrugets Uddannelsescenter.

- Deres chancer er rigtig gode, tror jeg. Ellers havde vi ikke udtaget dem. Så der er ingen tvivl om, at vi er helt sikre på at have et vinderhold her, siger han.

Holdene skal inden for de 21 timer blandt andet have bygget mure, lagt fliser, bygget en træpergola, plantet planter og bygget et springvand. Og selvom drengene fra Beder altså er gået igang med træningen, tror de stadig, at deres nerver kommer til at spille dem et pus.

- Forhåbentligt glemmer man præstationsangsten, når man står der, og får opgaven banket op og bygget op ordentligt, siger Mark Brigsted.

DM i Skills løber fra den 4. til den 6. februar og afholdes i Fredericia.

Du kan møde de to anlægsgartnerelever Mark Brigsted og Jonas Lisbjerg Nielsen i videoen øverst i artiklen.

link

test corona covid-19

Mobile testcentre bruges alt for lidt, mener regeringen - indkalder kommuner til hastemøde

Skærmbillede 2021-01-20 kl. 19.30.26

Østjysk virksomhed om præsidentskifte: - Vi ser frem til, at der kommer ro og kontrol

Jægergårdsgade

play Brand i Aarhus: Beboere blev evakueret

Anders Kühnau

Regionsrådsformand om fald i vaccineleverance: Ældre og sårbare kommer til at vente

politibil

Efter flere våbenfund: Politiet opretter to visitationszoner i Aarhus

Liva

Liva er både dansker og amerikaner: - Derfor er det her præsidentvalg helt specielt