Anholdt for tildækningsforbud: Sagde de optog musikvideo

En gruppe maskerede mænd skabte utryghed i Viby. En mand nægtede at tage sin elefanthue af og blev derfor anholdt for at bære maskering

En 28-årig mand ville ikke tage sin elefanthue af. Han blev anholdt for at bære maskering. Foto: Ida Marie Odgaard - Ritzau Scanpix

Søndag skabte en større gruppe maskerede mænd utryghed og uro på en parkeringsplads på Rosenhøj Allé i Viby.

Vi får en anmeldelse om, at der er utrygge borgere i området. De fortæller, at der er en stor gruppe maskerede mænd, som skaber uro.

Jacob Christiansen, kommunikationsmedarbejder, Østjyllands Politi 

- Vi får en anmeldelse om, at der er utrygge borgere i området. De fortæller, at der er en stor gruppe maskerede mænd, som skaber uro, siger kommunikationsmedarbejder hos Østjyllands Politi Jacob Christiansen.  

Da Østjyllands Politi nåede frem forklarede mændene, at de var ved at optage en musikvideo.

- Der står en person og filmer med et større kamera, og de forklarer maskeringen med optagelse af en musikvideo, fortæller Jacob Christiansen.

Nægtede at fjerne maskering 

En 28-årig mand nægtede at tage sin elefanthue af.

Han bliver aggressiv og nægter at tage sin elefanthue af. Han bliver derfor anholdt og sigtet for at forstyrre den offentlige orden og for at bære maskering.

Jacob Christiansen, kommunikationsmedarbejder, Østjyllands Politi 

- Han bliver aggressiv og nægter at tage sin elefanthue af. Han bliver derfor anholdt og sigtet for at forstyrre den offentlige orden og for at bære maskering.

Der er tidligere blevet sigtet to for tildækningsforbud i Østjylland. Ifølge loven udløser en overtrædelse af forbuddet i første omgang en bøde på 1.000 kroner.

Læs også Efter dødsbrand: Pårørende savner svar fra kommune