Anholdt efter Kiwi-røveri

30-årig mand anholdt og sigtet for knivrøveri

Foto: Google Maps

Østjyllands Politi har sent onsdag aften anholdt en 30-årig mand, som sigtes for røveri mod Kiwi på Skovvejen i Aarhus onsdag aften.

Derudover er politiet i gang med at undersøge, om manden kan sættes i forbindelse med et andet røveri, som også blev begået onsdag aften mod en forretning på Tordenskjoldsgade ikke langt fra Kiwi.

- Vi er i gang med at undersøge, om der er sammenhæng mellem de to røverier, som blev begået med kort tids mellemrum og i samme område, siger politiassistent Marianne Morgen fra Østjyllands Politi.

Omkring klokken 23.00 gik den 30-årige ifølge politiet ind i Kiwi, hvor han samlede nogle vare i en indkøbskurv, hvorefter han gik op til kassen.

Her lagde han varerne på båndet, men da ekspedienten oplyste ham prisen for varerne, sagde manden "bare giv mig det hele", hvorefter han fremviste en køkkenkniv, som han skjulte i ærmet.

Manden fik udleveret penge fra kassen, inden han forlod butikken til fods i nordlig retning. En hundepatrulje fra Østjyllands Politi fulgte spor fra forretningen op til Nordre Kirkegård. Her fandt man den 30-årige mand, der passede på signalementet af gerningsmanden fra røveriet, og derudover var han i besiddelse af en køkkenkniv samt en kontantbeløb, som svarer nøjagtigt til det udleverede fra Kiwi. Manden blev anholdt klokken 23.25 onsdag aften.

Samme fremgangsmåde

Få timer inden - omkring klokken 20.00 - henvendte en mand sig til en ekspedient i Anettes Sandwich i Tordenskjoldsgade nogle 100 meter fra Kiwi-butikken.

Fremme ved kassen sagde gerningsmanden til ekspedienten: "Jeg skal have kontanter. Åben kassen, ellers kommer du til skade". Herefter viste manden en jernstang, som han havde gemt i højre ærme.

Gerningsmanden fra dette røveri beskrives som værende mand, 25-30 år og almindelig af bygning. Han bar sorte aflange briller og var iført sort jakke med hætten trukket op over hovedet og kraven op foran munden. Han var iført beigefarvede "baggy" bukser med lommer på siden samt sorte sko.

På grund af fremgangsmåden, tidspunkterne og geografien er politiet nu ved at undersøge, om der kan være en forbindelse mellem de to røverier.

- Vi er i gang med at afhøre den anholdte, og så skal vi have kigget på noget video for at se, om der er sammenhæng mellem de to røverier, siger Marianne Morgen.

Har du oplysninger angående røveriet mod Anettes Sandwich, kan Østjyllands Politi kontaktes på telefonnummer 114.