Andrea laver kunst med patter på

Det startede for sjov, men så kontaktede Støt Brysterne hende, og nu har hun store drømme.

Andrea Mikkelsen er indehaver af 'Patteriet'.

For Andrea Mikkelsen er det vigtigt at vise, at kvinder ser forskellige ud.

- Jeg kan godt lide at være ærlig, og det er jo det, det er, siger Andrea Mikkelsen til TV2 ØSTJYLLAND.

- Vi er alle sammen forskellige, og vi skal alle sammen acceptere hinanden, som vi er.

Vi er alle sammen forskellige, og vi skal alle sammen acceptere hinanden, som vi er.

Andrea Mikkelsen, ejer af Patteriet

Ved siden af sit studie på Aalborg Universitet laver hun kopper og plakater med bryster på under navnet Patteriet.

Andrea Mikkelsen laver kopper i alle farver og med bryster i alle størrelser og former.

Smil på læben

Projektet begyndte for sjov, da hun skulle give en gave til en veninde. Hun lavede en kop og et kort til hende med bryster på.

- Den skulle give et smil på læben, siger Andrea Mikkelsen.

Læs også Mette lever af strikkeopskrifter på seks forskellige sprog

Efterfølgende kontaktede hendes veninde hende for at høre, om hun ikke ville lave et ekstra kort, som hun kunne give videre, og sådan fortsatte det.

Koppen lavede Andrea Mikkelsen i anledning af Knæk Cancer-ugen på TV2.

Hun oprettede derefter en Instagram-konto, hvor hun solgte sine kopper, og en dag blev hun kontaktet af Støt Brysterne, som gerne ville lave en konkurrence, hvor man kunne vinde en af hendes kopper.

- Jeg var meget ærlig omkring det til Støt Brysterne, at det bare var en hobby, men de sagde, at det var lige i deres ånd, siger Andrea Mikkelsen.

Vigtigst at starte samtaler

Siden blev hun kontaktet af mange kvinder, der gerne ville have fingrene i hendes kopper, og hun har siden spekuleret meget på, om hun skal gå selvstændig. Det bakker hendes veninder og familie hende op i, og nu har hun anskaffet sig et sted og en ovn, så 2019 kan blive året, hvor hun går selvstændig.

Læs også Kendt podcastduo laver ny app til mødre

Det er dog lige i opstartsfasen, og hun vil endnu ikke sige, hvordan det præcis bliver, men hun har mange andre ideer end kopper og plakater.

- Men det er vigtigere for mig, at der står en kop hjemme ved en veninde og starter en samtale, end at det bliver et stort firma, siger Andrea Mikkelsen.

02:26

VIDEO: På Grenaa Gymnasium går halvdelen af pigerne ikke i bad efter idræt. Se her elevernes eget forsøg på at få flere med i bad. Videoen er fra oktober 2018.

Luk video

Piger vil ikke i bad

En undersøgelse, lavet af Epinion for TV2 ØSTJYLLAND sidste år, viser, at 21 procent af de østjyske kvinder mellem 16 og 30 år ikke har lyst til at bade foran andre, når de har dyrket sport.

En lignende landsdækkende undersøgelse gennemført af Gymnasieskolernes Idrætsforening slog i 2017 fast, at kun en tredjedel af de danske gymnasieelever stiller sig under bruseren, når det sidste fløjt fra idrætstimen har lydt.

TV2 ØSTJYLLAND besøgte Grenaa Gymnasium en torsdag lige efter frokost, hvor eleverne skulle have idræt. Her spurgte vi, hvor mange af pigerne der gik i bad bagefter. Det var under halvdelen

 

Sammenligner kroppe

Den overordnede grund til, at pigerne fra 3.g ikke vil skylle sig, når de har svedt efter idræt, står hurtigt klar: De springer over, fordi de skal være nøgne sammen med deres klassekammerater: 

- Alle kigger jo på en. Jeg føler bare, det er privat. Det er lidt unaturligt, at vi alle sammen skal stå og bade oveni hinanden, fortæller gymnasieelev Stine Kleis.

Veninden, Kathrine Hamborg Jensen, supplerer:

- Det er ikke fordi, jeg har det dårligt med min krop. Jeg har bare ikke lyst til, at andre kigger på den. Jeg har det ikke særligt godt med at skulle sammenligne min krop med andres, siger hun.

På TV2 ØSTJYLLAND har vi lavet programserien, Selvglad, som du kan se herunder.