Andre kan lære af sportsfolk

Direktør på Active Institute er ikke overrasket over, at sportsfolk klarer sig bedre i skolen end andre

02:34

1 af 2

Det kommer ikke bag på direktøren for Active Institute, Gitte Graverholt, at elitesportsudøvere klarer sig bedre på deres uddannelser end deres medstuderende.

Nye tal fra Aarhus Universitet viser, at 80,6 procent af af elitesportsudøvere gennemfører deres uddannelse, mens det samme kun gælder for 69,3 procent for alle studerende. En gennemsnitlig eliteidrætsudøver opnår derudover 11,3 procent flere såkaldte ECTS-point end den gennemsnitlige studerende på universitetet.

Det er Active Institute, der står for den daglige ledelse af det særlige sportsprogram, som Aarhus Universitet tilbyder de studerende, der samtidig har en krævende eliteidrætskarriere.

Se også: Sportsfolk klarer sig bedre i skolen

Gitte Graverholt mener, at der er en god forklaring på, hvorfor det går så godt for sportsfolkene:

- Vi tror, det har noget at gøre med deres disciplin. Der er vant til at yde og præstere. Jeg tror også, det har noget med at gøre, at lykkes det ikke første gang, eller man ikke præsterer ordentligt, jamen så prøver man igen, forklarer hun til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Nu vil instituttet undersøge, hvad det er, der gør, at sportsfolkene klarer sig bedre end deres medstuderende for at se, om andre kan lære af dem:

- Vi tror, at vi ved at finde ud af, hvad det er med eliteidrætsudøverne, potentielt kan hjælpe den almene studerende med at håndtere både et studie og en karriere ved siden af, siger Gitte Graverholt.

Hør Gitte Graverholt fortælle mere om perspektivet i undersøgelsen i videoen øverst på siden.