Anders' ambitiøse nytårsforsæt: Vil skrive 52 sange på 52 uger

Anders Fuglsang Christensen har et noget anderledes nytårsforsæt. Han vil nemlig skrive en sang hver eneste uge i hele 2019

00:58

VIDEO: Hør den første af de 52 sange, Anders Fuglsang Christensen vil skrive i år.

Der er mange variationer inden for nytårsforsætter. Nogle vil tabe sig, andre vil kvitte smøgerne.

Læs også Aarhus Street Food udvider: Her er de nye køkkener

Sangskrivning på tid er et af de mere unikke forsætter, men det er ikke desto mindre, hvad Anders Fuglsang Christensen har sat sig for. Han vil skrive en sang om ugen hele 2019.

- Jeg havde set andre gøre det i udlandet, og så tænkte jeg, at det skulle jeg også kunne. Hvis jeg synes, noget er sjovt, så gør jeg det. På den måde synes jeg ikke, man skal begrænse sig selv, siger musikeren til TV2 ØSTJYLLAND.

Der er ingen garanti for, at alle sangene bliver lige kreativt sammensat. Men det er også helt okay for musikeren bag.

Manden bag projektet er uddannet musiklærer og har undervist i musik i flere år. I dag arbejder han med IT i Skanderborg, men interessen for musik er ikke forsvundet.

- Jeg har altid været glad for at synge, og det er nok startet allerede på bagsædet af mors og fars bil. Jeg har altid godt kunne lide at synge og gøre folk glade, siger Anders Fuglsang Christensen.

Kvaliteten kan variere

At skrive 52 sange på et år, lyder meget ambitiøst. Det lyder faktisk måske endda umuligt, men det handler ifølge sangskriveren om at sætte sine forventninger et realistisk sted.

Det er sgu ikke sikkert, at hver uge bliver lige god, eller at alle sange bliver lige gode. Du kan ikke lave 52 ørehængere på et år. Det er praktisk talt umuligt.

Anders Fuglsang Christensen, Sangskriver

- Det er sgu ikke sikkert, at hver uge bliver lige god, eller at alle sange bliver lige gode. Du kan ikke lave 52 ørehængere på et år. Det er praktisk talt umuligt, siger han.

Han har oprettet facebook-gruppen ”52 sange, på 52 uger”, og i den lægger han videoer op af ham selv, der spiller de nyskrevne sange. Og i fremtiden planlægger han endda at skrive nogle sange live på Facebook.

Anders Fuglsang Christensen håber at få lidt kreativ hjælp gennem sin facebook-gruppe.

- Ideen med det er, at folk kan komme med feedback og input. Jeg inviterer folk til, at de kan komme og hjælpe, for så lærer jeg også noget, og det har jeg stor interesse i, siger Anders Fuglsang Christensen til TV2 ØSTJYLLAND.

At være blevet en dygtigere musiker er dog ikke det eneste, han håber på at kunne tage med sig, når 2020 banker på døren, og projektet er slut.

Læs også Bedre information har givet gladere patienter på skadestuen

- En af grundene til, at jeg startede på det var, at jeg kunne katalogisere mine følelser. Hvordan havde jeg det i den uge, og hvordan jeg kan genkende de følelser en anden gang, så jeg kan bearbejde dem, siger han.