Anderledes takeaway: Få fløjet tapas ind fra København

Marselis Vine i Aarhus lancerer i et nyt samarbejde med københavnske Løgismose tapas leveret med vandfly

Tapasplatterne bliver fløjet direkte til Aarhus. Genrebillede Foto: Colourbox / TV2OJ

Fredag lander en hel særlig form for takeaway i Sydhavnen i Aarhus. Der er tale om tapas fra Løgismose fra den københavnske Toldboden, som i et nyt samarbejde med lokale Marselis Vine bliver fløjet ind med vandfly.

- Det er unikke tapasplatter, som vi nu kan levere til aarhusianerne. Løgismoses mad er meget populær i hovedstaden, og så synes vi, at det kunne være en sjov gimmick at markere samarbejdet med dem ved at flyve maden ind, siger indehaver af Marselis Vine, Lars Christensen, til tv2oj.dk.

Læs også Vandflyveren er tilbage i luften

Koncepten fungerer på den måde, at kunderne i Aarhus bestiller deres tapas gennem den lokale forretning, som så sender ordren videre til Løgismose. Så pakkes vandflyet med de bestilte delikatesser, og så henter Marselis Vine dem i Sydhavnen. Kunderne kan så som et hvert andet takeawaysted hente maden fredag efter kl. 15 hos Marselis Vines butikker på Marselis Boulevard eller Kridthøj Torv.

- Flere har spurgt ind til, om det ikke var en meget ikke-miljøvenlig måde at bringe mad ud på, men det er altså sådan, at vandflyet jo alligevel har fem afgange dagligt. Og så betyder det jo altså ikke meget, at vi skal have lidt mad med, lyder det fra Lars Christensen.

Læs også Skrabet SU-budget: Gourmetmad for under 100 kroner

At maden kun leveres via luften, giver samtidig også visse begrænsninger.

- Vi er jo afhængige af vejret. Hvis flyet ikke kan komme i luften på grund af tåge, sne eller andet, så bliver der heller ikke leveret mad, siger indehaveren.

Det er indtil videre planen at teste initiativet i november og december i det omfang, det kan lade sig gøre. Hvis det så er en succes, agter Lars Christensen at fortsætte i det nye år.