Amtssygehuset er solgt

Region Midtjylland sælger sygehus til kommunen

Region Midtjylland har indgået en aftale med Aarhus Kommune om, at kommunen køber det tidligere Amtssygehus på Tage-Hansens Gade.

De sidste af hospitalets afdelinger flytter nemlig til Skejby i løbet af 2017, og pr. 1. juli 2017 overtager kommunen så de gamle bygninger:

- Der har været stor interesse for at købe og udvikle området på Tage-Hansens Gade, og vi har haft en god dialog med mange aktører på markedet. I salgsprocessen viste det sig, at Aarhus Kommune også var interesseret, og vi er nu glade for at sælge til kommunen, der med sin ekspertise inden for byudvikling har alle muligheder for at udvikle et godt plangrundlag til et attraktivt nyt byområde for Aarhus, siger regionsrådsformand Bent Hansen (S) i en pressemeddelelse.

Borgmester i Aarhus Kommune Jacob Bundsgaard glæder sig over, at kommunen får Amtssygehuset i deres hænder. Planen er at forvandle området, hvor Amtssygehuset ligger, til en attraktiv ny bydel - hvor de gamle bygninger skal integreres:

- Med købet af Amtssygehuset, har Aarhus Kommune sikret sig størst mulig indflydelse på udviklingen af et centralt område i hjertet af byen. Omkranset af Den Gamle By og Botanisk Have får vi nu mulighed for at skabe et sammenhængende, tættere og mere attraktivt byområde og løfte hele Aarhus.

Købsprisen for Amtssygehuset er på 400 mio. kr.