Amin og vennerne hang ud på gaden: Nu har de startet en klub

En gruppe unge i Åbyhøj savnede et sted at være, så de slap for at mødes på gaden. Nu har de startet deres egen klub, hvor alle unge fra området er velkomne.

Det er vinter, kulden har ramt Danmark, og de fleste mennesker samles inden døre. Men en gruppe unge mennesker i Åbyhøj har indtil for nylig savnet et sted, hvor de kunne mødes indenfor.

Nu har 20-årige Amin Nassif sammen med sine venner så taget sagen i egen hånd. I samarbejde med Frivilligcenter Aarhus har de startet "Klub8230".

quote Når vi sidder i klubben, så er der ingen der dømmer os eller har fordomme om, hvad vi laver.

Amin Nassif, medstifter, Klub8230

- Klubben er skabt af os, der er vokset op her. Vi har aldrig rigtigt haft et sted at være. Vi var på legepladsen, ved kiosken eller på gaden. Vi gik bare rundt, men nu har vi endelig vores eget sted, siger Amin Nassif til TV2 ØSTJYLLAND.

Som en del af arbejdet med at opstarte klubben har de unge mænd nu fået et diplom af Frivilligcenter Aarhus. Her står blandt andet, at "det her været deltagerne selv, der kom med idéen til projektet funderet i et ønske om at gøre det mere attraktivt at være ung på Vibyvej og skabe mere fællesskab på tværs, samt nedbryde fordomme."
Som en del af arbejdet med at opstarte klubben har de unge mænd nu fået et diplom af Frivilligcenter Aarhus. Her står blandt andet, at "det her været deltagerne selv, der kom med idéen til projektet funderet i et ønske om at gøre det mere attraktivt at være ung på Vibyvej og skabe mere fællesskab på tværs, samt nedbryde fordomme." Foto: Privatfoto

Klubben er åben hver torsdag aften og sigter efter at ramme unge på mellem 15 og 25 år. De mødes for at spise sammen, spille kort, sludre og debattere politik, biler, eller hvad de nu ellers har lyst til.

Planen var egentlig, at "Klub8230" ville lave et stort grill-arrangement, så de kunne præsentere den nye klub for de lokale. Men det har corona sat en foreløbig stopper for.

- Vi vil selvfølgelig gerne have flere medlemmer, men vi vil også gerne give dem i lokalområdet mulighed for at møde os og se, hvem vi er. De skal se, at vi ikke er nogle dårlige fyre, og at deres børn trygt kan komme ned til os, siger Amin Nassif.

Og netop fordommene har tidligere været en stor udfordring for Amin Nassif og hans kammerater.

quote De har været meget reflekterede over, hvordan folk ser på dem.

Jane Lykkegaard Duncker, projektleder, Frivilligcenter Aarhus

- Når vi er unge mænd af anden etnisk herkomst, så er der et andet øje på os. Det er vi opmærksomme på, men vi gør jo ikke noget, siger Amin Nassif.

- Hvis vi står udenfor i tykke jakker med hætter på, så bliver vi stoppet af politiet. Det er ikke så fedt. Men når vi sidder i klubben, så er der ingen der dømmer os eller har fordomme om, hvad vi laver. Klubben giver os mulighed for at have et sted, hvor der ikke er modstand mod os. Vi skal ikke tænke over, om der sker noget dårligt.

Klubben mødes i Frirum på Vibyvej i Åbyhøj. Frirum er AL2boligs lokaler i Åbyhøj, hvor der bliver lavet aktiviteter for beboerne. AL2bolig har også været med i samarbejdet om klubben.
Klubben mødes i Frirum på Vibyvej i Åbyhøj. Frirum er AL2boligs lokaler i Åbyhøj, hvor der bliver lavet aktiviteter for beboerne. AL2bolig har også været med i samarbejdet om klubben. Foto: Privatfoto

Det er drengegruppen selv, der har været med til at udforme rammerne for, hvad klubben skal indeholde. De har lagt budget, arbejdet med formål og værdier, og så har de med succes søgt om penge til projektet fra Aarhus Kommune. Alt sammen er sket i samarbejde med Frivilligcenter Aarhus.

- De har været meget reflekterede over, hvordan folk ser på dem. De vil gerne ses på en anden måde, end andre folk ser på dem nu, og det er en af grundene til, at de har startet klubben. Og vi vil gerne hjælpe dem, så det bliver fedt at være ung i Åbyhøj, siger Jane Lykkegaard Duncker, projektleder hos Frivilligcenter Aarhus.

quote Vi ved, at der er flere andre, der hænger ud på gaderne, og dem vil vi gerne invitere med ind i vores fællesskab.

Amin Nassif, medstifter, Klub8230

Klubben mødes i Frirum på Vibyvej i Åbyhøj. Dog ikke lige nu, da regeringens coronarestriktioner har gjort det umuligt at holde åbent. Målet er at få endnu flere unge mennesker med i fællesskabet, for det skal ikke bare være en lukket klub for Amin og vennerne.

- Klubben er åben for alle. Vi ved, at der er flere andre, der hænger ud på gaderne, og dem vil vi gerne invitere med ind i vores fællesskab, siger Amin Nassif.