Ambassadør efter terror: Vi kan lære af Aarhus

Flere end 350 har deltaget i stor konference om antiradikalisering

02:49

1 af 2

Aarhus' indsats for at forhindre radikalisering er så stor en succes, at også andre dele af verden bør tage ved lære af den.

Det mener USAs ambassadør i Danmark, Rufus Gifford, der fredag deltog i en stor konference om radikalisering og ekstremisme i Aarhus.

Konferencen på Centralværkstedet var allerede arrangeret inden terrorangrebene i Paris for en uge siden. Ikke desto mindre har drabene i Frankrig kun gjort konferencen endnu mere aktuel.

I alt deltog flere end 350 personer fra både Danmark og udlandet i konferencen. Ifølge ambassadør Rufus Gifford er der meget, vi på tværs af landegrænser kan lære af hinanden for at forhindre unge i at bliver ekstremister.

- Det er en enorm udfordring, som verden står over for. Vi har brug for at lære så meget, vi kan fra hinanden, om, hvad der virker, og hvad der ikke virker, siger Rufus Gifford til TV 2 | ØSTJYLLAND.

- Vi har indført ting, som Aarhus kan lære af, og jeg synes helt klart, at Aarhus har indført ting, som vi kan lære af.

Konference afholdes som planlagt

Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S) er glad for den store interesse fra USA og ikke mindst ambassadør Rufus Gifford.

- Det er vigtigt, for det åbner døre. Både ind i den amerikanske administration så vi kan trække på den viden og det meget store apparat, der er der. Og det giver adgang til nogle af de fremmeste eksperter i verden.

I alt er der torsdag og fredag blevet afholdt to konferencer i Centralværkstedet i Aarhus. Baggrunden for konferencerne er blandt andet den såkaldte Aarhus-model imod radikalisering og voldelig ekstremisme, som har fået stor international opmærksomhed.

Se mere om besøget af den amerikanske ambassadør Rufus Gifford i videoen øverst i artiklen.