Alternativt center bliver nedlagt

Populær hjemmeside må stoppe

Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse har besluttet at nedlægge Videns- og Forskningscenter for Alternativ Behandling, ViFAB ved Aarhus Universitet 1. januar 2013. En del af opgaverne overføres til Sundhedsstyrelsen.

Besparelserne sker som et led i regeringens initiativ "Effektiv administration i staten".

- Syge mennesker vil være henvist til at søge information om alternative behandlinger på internettet, og der er mange af informationerne lagt på af kommercielle hensyn, siger bestyrelsesformand Hans Stødkilde-Jørgensen til DR P4 Østjylland

ViFAB har åbnet for forskning i alternativ behandling ved universiteterne blandt andet ved at støtte 77 forskningsprojekter med i alt 28,5 mio. kr. Dermed er der skabt et netværk mellem forskere og alternative behandlere.

Næsten 65.000 forskellige borgere har brugt institutionens hjemmeside til at finde informationer om alternativ behandling og naturmedicin i 2011.

I "Bedst på Nettets" vurderinger har ViFABs hjemmeside gennem alle 11 leveår været højt placeret blandt hjemmesider i staten og den bedst placerede hjemmeside i ministeriets koncern.