Alternativet vil have rådmandspost i Aarhus

Alternativet går efter tre pladser i byrådet i Aarhus

I dag, lørdag, startede arbejdet med at oprette en lokalafdeling for Alternativet i Aarhus for alvor.

Lørdag var cirka 50 medlemmer mødt op på Godsbanen i Aarhus for at deltage i det indledende arbejde. En af de helt store opgaver bliver kommunalvalget til november næste år, hvor Alternativet støtter Jacob Bundsgaard som borgmester, men Danmarks yngste parti har også store ambitioner i 'Smilets By'.

LÆS OGSÅ: Alternativet får lokalforening i Aarhus

- Målet er at gå efter en rådmandspost og få tre mandater. Vi fik cirka 10 procent af stemmerne i Aarhus til folketingsvalget, men os, der stiller op til kommunalvalget, skal gøre os umage, og vi skal ud og tale med folk og ud og lave noget, som de kan tro på. Det er fint at have nogle mål, men det er arbejdet op til, der er det allervigtigste, siger Helle Engelbrechtsen, der er byrådsaspirant for Alternativet i Aarhus.

Vil være et handlingsparti
Hun fortsætter:

- Uanset hvor mange vi kommer ind med, så håber vi på vejen derhen at have gjort en forskel for Aarhus, så vi ikke bare bliver et holdningsparti, men også et handlingsparti, siger Helle Engelbrechtsen.

LÆS OGSÅ: Alternativet stifter eget forlag

Og der er ikke så meget at rafle om, når det kommer til hvilken borgmesterkandidat, partiet peger på. 

- Vi synes, at Jacob (Bundsgaard (S) red.)er den bedste borgmester i Danmark. Han er inddragende, han er nytænkende, og han arbejder for en ny politisk kultur, så der er ingen tvivl om, at det er ham, vi peger på, siger Helle Engelbrechtsen.

Alternativet har cirka 1.100 medlemmer af partiet i Aarhus.

Du kan se hele interviewet med Helle Engelbrechtsen i videoen øverst på siden.