Alderen sætter ikke grænser: 71-årige Tove springer fra vipperne i AGF

71-årige Tove Pedersen er medlem af AGF Udspring. Her hopper hun både fra 3- og 5-meter vippen

00:20

VIDEO: Selvom man er 71, kan man godt springe fra svømmehallens vipper, i hvert fald hvis man hedder Tove Pedersen.

Selvom man er fyldt 71 år, så betyder det ikke nødvendigvis, at det er slut med at prøve nye ting. I hvert fald ikke, hvis man hedder Tove Pedersen.

Hun er nemlig blevet en del af udspringerne ved AGF Udspring, og hun springer både fra 3- og 5-meter vippen. Den slags kan nemlig også være sjovt for en 71-årig, forklarer Tove Pedersen.

- Det kilder lidt i maven og det er spændende. Det er bare sjovt. 

Læs også Våde baller og wellness: Naturister inviterer til nøgenbadning

Havde ikke rørt vandet i 35 år

Tove var i mange år ikke vild med at skulle i vandet, og faktisk var det først for fem år siden, at hun igen tog svømningen op. Det skyldes, at hun tidligere i sit liv var ude for en ulykke.

- Jeg har været ude for en ulykke i mine unge dage i 70’erne, en kæntringsulykke i en båd, som jeg havde den gang, og så har jeg ikke svømmet eller rørt vandet i 35 år, siger Tove Pedersen

Men da hun først kom i vandet igen, så ville hun også mere, og derfor startede hun til udspring i AGF. Og selvom hun nu både springer fra 3- og 5-meter vippen, så sætter hun sig også nye mål.

- Målet er jo at blive dygtigere til springene. For jeg er ikke helt så dygtig til at koordinere. Men jeg vil da gerne hoppe på hovedet fra både 3’eren og 5’eren. 

Læs også Slut med forvirring: Hvad skal svømme-stadion hedde?

En sport for alle

Både unge og gamle var til stede i bassinerne hos AGF, og ifølge cheftræner Morten Jantzen-Holst så er udspring også en sport, hvor de fleste kan være med.

- Det er en sport for alle. Der er ikke nogen begrænsninger på, hverken i den nedre ende eller i den øvre ende, siger Morten Jantzen-Holst 

02:02

VIDEO: Cheftræner Morten Jantzen-Holst fortæller om udspring.

Luk video

Det ser dog ikke helt ufarligt ud, når springerne hopper fra de høje vipper og rammer vandet. Men Morten Jantzen-Holst fortæller, at så længe, man lytter efter instruktørernes instrukser, så er det ikke farligt.

- Hvis man bruger den rigtige teknik og gør, hvad vi siger til dem dernede, så er det ikke farligt. Man kan selvfølgelig være uheldig, og det kan du med alt. Man kan vælte på sin cykel, og man kan falde over et dørtrin. Der kan ske mange ting, og det kan der også i udspring, men generelt er det ikke farligt, og så længe at man gør, hvad vi siger til springerne, at man skal gøre, så er det ganske ufarligt.