- Al ny forskning er en stor gave

Ny forskning giver nyt håb for folk med modermærkekræft

01:43

1 af 2

Antallet af mennesker, der får modermærkekræft, stiger støt herhjemme. Men nu har forskere på Aarhus Universitet opdaget et protein, som kan sladre om, hvor farlige de enkelte kræftceller er og på længere sigt måske redde liv.

Det er rigtig gode nyheder for Mette Thorndal Henriksen, der blev diagnosticeret med modermærkekræft i 2003.

- Al ny forskning er en stor gave, siger hun til TV 2 | ØSTJYLLAND.

De sidste knap 13 år har hun været ind og ude af hospitalerne og været igennem utallige behandlinger.

- Noget har hjulpet og noget har ikke virket. Lige nu er jeg på nogle kemo-piller, som skal hjælpe mig, siger Mette Thorndal Henriksen.

Se: Aarhus-forskere får gennembrud

- Mit største håb, det er da at overleve det her. Altså, jeg har en dreng på syv år, og jeg er slet ikke færdig. Jeg er ikke engang fyldt 40, så jeg er slet ikke færdig med at være her - overhovedet ikke.

Det er derfor en god nyhed for Mette Thorndal Henriksen, at man på Aarhus Universitet nu har fået et gennembrud i kræftforskningen.

Cirka 270 danskere dør hvert år af modermærkekræft, men den nye forskning giver dog håb om, at flere liv kan reddes i fremtiden.

- Hvis vi kan forbedre behandlingen og redde nogle mennesker i den sidste ende - det er det helt ultimative, siger Mette Madsen, der er lektor på Institut for Biomedicin i Aarhus.