Aktionærer danner netværk

Små-aktionærer ruster sig til generalforsamling

Dansk Aktionærforening vil nu forsøge at mobilisere landets 166.991 Vestas-aktionærer i et nyt netværk i et forsøg på at opnå indflydelse på bestyrelsen i Aarhus-virksomheden. 

Foreningen vil bidrage til, at Vestas-aktionærerne bliver så godt klædt på som muligt før generalforsamlingen i det kriseramte Vestas i slutningen af marts.

- I Danmark er det næsten umuligt for de små aktionærer i et selskab at finde hinanden, fordi aktiebøgerne er lukkede. Men i en situation som denne er der et stort behov for at kunne dele information, afsøge holdninger og afstemme forventninger. Derfor vil vi nu indsamle kontaktinformationer på så mange aktionærer som muligt i et forsøg på at skabe et forum for selskabets ejere, der er uafhængigt af selskabets ledelse, siger Charlotte Lindholm, direktør for Dansk Aktionærforening i en pressemeddelelse.

- Vi vil meget gerne vide, hvad det er, aktionærerne tænker, oplever og efterlyser - om det er fysiske møder, ekstra nyhedsbreve, et digitalt netværk eller noget helt andet, som investorerne har behov for, siger Charlotte Lindholm. 

Der er ifølge Dansk Aktionærforening kun to store aktieejere, nemlig BlackRock og Capital Research and Management Company, der hver ejer lidt flere end fem procent af aktierne.

Det er ikke første gang, at Dansk Aktionærforening samler aktionærer. Tidligere har foreningen også hjulpet bl.a. Danisco-aktionærer i forbindelse med Duponts bud på selskabet og Amagerbank-aktionærerne i forbindelse med bankens dødskamp og kollaps.

Det er ikke nødvendigt at være medlem af Dansk Aktionærforening for at lade sig registrere på foreningens hjemmeside shareholders.dk.