Airbnb størst: Turisters foretrukne sted at finde overnatning

En ny rapport fra Airbnb sætter for første gang tal på udbredelsen af Airbnb-overnatning i Aarhus - og bidraget til byens turisme er betydelig

Den typiske vært på Airbnb i Aarhus udlejer sin bolig i 17 nætter om året og tjener årligt 7600 kroner på det. Foto: John Macdougall - Scanpix

I forbindelse med Deleøkonomisk Folkemøde i Aarhus mandag d. 21. august offentliggør Airbnb for første gang en rapport, der viser udbredelsen af Airbnb-overnatning i Aarhus.

Nogle af hovedkonklusionerne gør det klar, at Airbnb-fællesskabet er en central spiller, når det gælder byens turisme. 

Rapporten bekræfter, at aarhusianerne har taget deleøkonomien til sig, og at deleøkonomisk overnatning er en væsentlig del af vores turisme.

Jacob Bundsgaard, Borgmester, Aarhus Kommune

Aarhus er forsøgsby for deleøkonomi i 2017, og Aarhus Kommune har gennem længere tid været i dialog med Airbnb for at få et overblik over, hvor stor en del af turismen Airbnb udgør i Aarhus. Derfor er borgmester Jacob Bundsgaard glad for, at Airbnb mandag udgiver den nye datarapport.

- Rapporten bekræfter, at aarhusianerne har taget deleøkonomien til sig, og at deleøkonomisk overnatning er en væsentlig del af vores turisme. Vi er rigtigt glade for, at vi nu har fået et overblik over, hvilken rolle Airbnb spiller i Aarhus. Der findes rigtigt mange antagelser om deleøkonomien og dens betydning, så derfor der det afgørende at arbejde ud fra fakta. Det er en forudsætning for at vi kan arbejde videre med at skabe gode rammer for udviklingen af deleøkonomien i byen”, lyder det fra borgmester Jacob Bundsgaard i en pressemeddelelse.

Fire hovedpointer i rapporten

Det konkuderes blandt andet at Airbnb skaber ny økonomisk aktivitet
Man  estimerer, at der er genereret 303 millioner kroner i Airbnbs brugerfællesskab i Aarhus i løbet af det sidste år. Dette er summen af gæsters forbrug på 271 mio. kr. og værters indkomst på 32 mio. kr.

Airbnb er med til at skabe vækst i turismen 
Airbnb-værter i Aarhus har budt velkommen til 45.000 gæster i løbet af de sidste 12 måneder. Det udgør en stigning på 61 procent sammenlignet med samme periode sidste år. Næsten halvdelen af gæsterne er danske, hvoraf størstedelen kommer fra København. 

Boliger udlejes i gennemsnit 17 dage om året  
Den typiske vært på Airbnb i Aarhus udlejer sin bolig i 17 nætter om året og tjener årligt 7600 kroner på det. 

Der er 2600 aktive værter på Airbnb i Aarhus

Overblik er vigtigt

Hos Visit Aarhus glæder man sig også over at få et overblik over aktiviteterne hos Airbnb i Aarhus. 

- Vi er glade for at Airbnb har valgt at dele deres data med os. De nye tal viser at Airbnb er den største overnatningsaktør i Aarhus kommune. Det kunne være godt, hvis Airbnb på sigt ville deltage i den markedsførings satsning som VisitAarhus sammen med bl.a byens hoteller gennemfører, siger Peer H. Kristensen. 

Læs også SF vil sætte loft over Airbnb-udlejning i Aarhus

Aarhus Kommune og Airbnb har igennem det seneste års tid været i løbende dialog om muligt samarbejde, og med Airbnbs deltagelse i det deleøkonomiske folkemøde og den nye datarapport er det først skridt taget. 

- Vi er meget glade for at være en del af Deleøkonomisk Folkemøde i Aarhus og diskutere, hvordan deleøkonomien kan gavne Danmark. I løbet af det sidste år har Airbnb boostet økonomien i Aarhus med 300 millioner kroner. Danskerne har gjort det klart, at de ønsker at stå i spidsen for innovative initiativer, der imødekommer deleøkonomien, og vi vil gerne samarbejde, så deleøkonomien opnår sit fulde potentiale, siger General Manager for Airbnb i Norden James McClure. 

Anne Lis Toft er Airbnb-udlejer i Aarhus. Og hun er ved at gøre klar til, at en gæst rykker ind i hendes lejlighed. Se mere herunder:

02:01 Luk video