AidaCara kom til byen: Aarhus skal være krydstogts-mål

VisitAarhus og Aarhus Havn er gået sammen om at få flere krydstogtsgæster til Aarhus

02:11

Krydstogtskibet AidaCara lagde i dag til kajen i Aarhus. Med sig havde skibet 1.103 passagerer. Skibet kommer fra Tyskland og har besøgt flere norske byer, inden det lagde vejen forbi Smilets By denne lørdag.

- Aarhus Havn og VisitAarhus har blandet blod og været ude og sige, at nu skal vi ud og markedsføre Aarhus som krydstogtsdestination, siger Peer Kristensen, direktør for VisitAarhus.

Og AidaCara er blot et ud af 36 skibe, der i løbet af sommeren vil lægge til kaj i Aarhus. Det vil samlet set give omkring 90.000 turister fra krydstogtsskibe til Aarhus. 

Læs også Krydstogtgæster vil strømme til Aarhus i år

Det er ikke så lidt, når man sammenligner med tidligere tider.

- Det er kæmpestort i forhold til for fem-seks år siden, hvor vi havde to anløb og 6.000 passagerer, siger Peer Kristensen.

De 1.103 passagerer blev både mødt af busser og guider, da de stod af og gjorde klar til ti timer i Aarhus. Servicen er i top, og det er vigtigt, mener direktøren for VisitAarhus. 

Læs også Aarhus 2017-frimærker er nu sat i salg

- Det gør, at de her krydstogtrederier kan se, vi er seriøse, og når vi siger, at vi vil levere en god vare til dem, så leverer vi den, siger Peer Kristensen fra VisitAarhus.

- De kan sagtens nå at se hele byen, og vi har også busser, der kører til Gl. Estrup, Randers Regnskov og til Silkeborg, så det er også noget, der giver værdi for hele Østjylland, når vi får sådan et krydstogtsskib til Aarhus, siger han.

Hos de tyske turister var der også umiddelbart tilfredshed med Aarhus. 

Læs også Status som kulturby giver Aarhus omtale for millioner

- Det er vores første besøg i Aarhus. Vi gik lidt rundt i indkøbscentret og den nye by. Det var rigtig fint, siger Peter Crain, turist fra Tyskland.

Han suppleres af Steffi Meyer fra Freiburg.

- Jeg synes, den er hyggelig - jeg kan bedre lide den end de norske byer. Jeg synes, den er ret sød, siger Steffi Meyer.

Se hele indslaget i videoen øverst i artiklen.