"Ahmed" frygter for sit liv

Video fra IS dømmer 20-årige "Ahmed" til døden

For fire måneder siden flygtede "Ahmed" fra Libanon og terrororganisationen Islamisk Stat, der truede med at slå ham ihjel. Han flygtede til Danmark for at komme i sikkerhed, men truslen er fulgt med til Aarhus, hvor han bor i dag.

I weekenden dukkede en video op på internettet. En video, der tilsyneladende er lavet af Islamisk Stat. Her truer tre hætteklædte mænd med våben "Ahmed" på livet med navns nævnelse:

"Her er en besked til den frafaldne vantro.... Efter dit respektløse angreb på islam og muslimerne erklærer vi, IS i Irak og Levanten, Libanon-provinsen, at du er dødsdømt, hvor end du befinder dig. Det er en lærestreg til dem, der ikke vil forstå. Og dermed er du advaret."

- Jeg er bange, efter jeg har set videoen. Hver dag er jeg bange for at blive dræbt, siger "Ahmed", der er så rystet over videoen, at han ønsker at være anonym.

TV 2 | ØSTJYLLAND har set dokumentation for, at "Ahmed" er den, der bliver omtalt i videoen.

Se: Trusselsvideo mod "Ahmed"

Ifølge "Ahmed" kommer truslerne, fordi han i en periode har været soldat hos en gruppe i Libanon, som Islamisk Stat ikke anser for at være sande, rettroende muslimer.

- Jeg flygtede fra Libanon hertil for beskyttelse. Danmark var et sikkert sted - men efter jeg har set videoen er det ikke sikkert for mig. Jeg er bange for at gå uden for en dør. Jeg lever spærret inde på værelset mellem fire vægge. Jeg er bange for, den gruppe vil slå mig ihjel. Jeg er frataget alt, fordi jeg frygter alt.

- Nogen må give mig beskyttelse. Nogen må beskytte mig, så mit liv ikke er i fare. Jeg vil bare gerne leve som alle andre, slutter "Ahmed".

"Ahmed" har nu haft kontakt til myndighederne, og sagen er meldt til Østjyllands Politi.

Se hele interviewet med "Ahmed" i videoen øverst og hør hvad politiet mener om sagen i nyhederne på TV 2 | ØSTJYLLAND kl. 19.30.

Vaccine

Vaccineeksperiment forløber gnidningsfrit

inger_kjaer_hoejbjerg_0

Vildskov vækker følelser: - Debatten har en hård og uforsonlig tone

Slik-drenge

play Da nattelivet lukkede ned, blev de slik-pushere

20201026164010681_1000.jpg

Overlæge forbereder sig på flere smittede: - Formentlig mindre mandefald denne gang

Skærmbillede 2021-02-26 kl. 13.08.45

Kommune indfører særlige corona-tiltag ved populær bro

politibil

Politiet offentliggør billeder af mistænkt efter røveri