AGF-træner: Jeg vil gerne, at Aabech bliver

Morten Wieghorst forklarer, hvorfor Kim Aabech var bænket mod Randers og fortæller om spillerens fremtid i AGF

Da AGF og Randers FC fredag mødtes i lokalopgør i Superligaen, havde AGF-træner Morten Wieghorst valgt at starte med Kim Aabech på bænken.

I denne uges udgave af Fodbold Med Horup på TV 2 | ØSTJYLLAND er Morten Wieghorst gæst i studiet, og AGF-træneren fortæller om årsagen til beslutningen, og så kommer han også omkring Kim Aabechs fremtid i Aarhus.

Offensivspilleren er delt topscorer i Aarhus-klubben, og beslutningen om at bænke ham resulterede formentlig i mange løftede øjenbryn blandt AGFs fans.

- Jeg ville gerne have et overtag på midtbanen. Randers FC er et 4-4-2-hold og spiller med to deciderede angribere. Jeg ville gerne have Daniel A. Pedersen til at være vores kontrollerende midtbanespiller, og så have to offensive midtbanespillere. Jeg ser mere Kim Aabech som angriber, anden angriber, end som midtbanespiller, så det var derfor, at jeg valgte Danny Olsen og Elmar Bjarnason, siger Morten Wieghorst, der roser Kim Aabech for sin indstilling.

Aabech havde en super indstilling

- Jeg vil også lige sige, at Kim Aabech tacklede det fantastisk, og han havde en super, super indstilling og var med til at støtte holdet. Selvfølgelig skal han være skuffet over ikke at spille. Kim vil altid spille, og han elsker at spille fodbold, men det er vigtigt, at han viser den rette attitude i den situation. Han gør sig klar og holder sig klar til at gå ind og gøre en forskel, når han bliver skiftet ind, siger AGF-træneren.

AGFs Aabech: Vi skal tage flere chancer

Kim Aabechs fremtid i Aarhus-klubben har været oppe at vende flere gange, og spillerens agent har gjort sit for at lægge pres på AGF, som kritiseres for endnu ikke at have taget fat i forhandlingerne med Kim Aabech, hvis kontrakt udløber til sommer.

- Ja, jeg vil gerne have, at Kim Aabech bliver. Der er blevet lavet en aftale om, hvornår man sætter sig ned og snakker om kontrakten, siger Morten Wieghorst, der naturligt nok gerne vil klare den slags internt i klubben.

Aabech har været vigtig for AGF

- Jeg forholder mig til, at Kim Aabech har været rigtig professionel, og han har været rigtig vigtig for os, scoret mål, bidraget med mange assists og han er en god fyr at have i omklædningsrummet, siger Morten Wieghorst, inden Jan Schouby, chefredaktør på Århus Stiftstidende, tager ordet:

- Derfor er det også lidt overraskende, at Kim Aabech ikke allerede er forlænget, siger Jan Schouby.

Wieghorst svarer:

- Det kan du sige, men han har også en alder, hvor du bliver nødt til at tage flere ting ind i overvejelserne, og du ved heller ikke hvilke krav, der bliver stillet. Der er mange ting inde over. Jeg vil gerne have, at Kim bliver. Meget gerne.

- Så det er ikke fordi, at I har en ny spiller, hvor I tænker, at hvis I kan få ham, så vil I hellere det? spørger Jan Schouby.

- Nej, det er ikke den dagsorden, der er. Vi kommer til at arbejde rigtig hårdt på at forbedre AGF og få en stærkere trup, end vi har nu. Det er der slet ingen tvivl om. Vi kommer også til at arbejde med dem, vi har og forbedre spillet og måden at spille på. Vi skal hele tiden forsøge at gøre det bedre, og derfor kommer der også konkurrence, siger Morten Wieghorst.

I videoen øverst på siden kan du se snakken om Kim Aabech. Fodbold Med Horup sendes normalt tirsdag aften klokken 19.50, men denne tirsdag er programmet rykket til klokken 22.35 på grund af midtvejsvalget.

Men du kan allerede nu se hele programmet online her.

Michael Aastrup Jensen

Politiker om rejse til Dubai: Jeg passede mit job

Mobilepay

Telefon-svindlere narrede ældre kvinder

Skærmbillede 2021-01-22 kl. 09.15.49

play 2020 slog alle rekorder: Travlhed som aldrig før på genbrugsstationerne

20181016-152953-3-1920x1261we

Ny omfartsvej udvides med et ekstra spor

20210118-185420-L-1920x1232we

9 ud af 10 vil takke ja til coronavaccine

politimand politibetjent betjent politiet politi uniform politigenre 112

14 sigtet for brud på corona-reglerne