AGF-træner: Derfor tabte vi

Omrokeringer en del af forklaringen på nederlag

AGF-træner Peter Sørensen mener, at defensive omrokeringer kostede point i Silkeborg.

Ændringer i forsvaret var en medvirkende årsag til, at AGF torsdag måtte tage fra Silkeborg med et nederlag på 1-2, mener AGF's træner, Peter Sørensen.

- Det var svært med et helt nykomponeret hold i de bageste rækker.

- Onsdag aften klokken 22 fik jeg en melding om, at Adam Eckersly var meget tvivlsom, og så var vi nødt til at rokere mere rundt og spille med en defensiv opstilling, som vi ikke havde trænet med, siger Peter Sørensen.

Justeringerne betød, at unge Jens Jønsson for første gang spillede en superligakamp fra start, og det som højre back, hvilket han ikke er vant til.

- Han klarede det hæderligt, men tilsammen satte ændringerne præg på vores opbyggende spil, som var mere usikkert end sædvanligt, og det gennemsyrede hele holdet, siger Peter Sørensen.

Foråret ser mindre lyst ud
Med to nederlag i streg ser foråret mindre lyst ud end det gjorde før påske, også med tanke på, at AGF mandag møder FC København. AGF skal dog ikke afskrives i kampen om pladserne lige under de bedste.

- Alle hold ned til otte-ni stykker har gjort det så godt, at de berettiget har kunnet tale om at have 3.-4.-pladsen inden for rækkevidde, og det synes jeg også stadig, vi kan. Det er jævnbyrdigt, siger Peter Sørensen.

Hjalte Nørregaard spillede hele kampen på AGF's midtbane og syntes meget godt at opsummere stemningen i AGF-lejren efter kampen.

- Det var surt og lidt typisk. Vi startede skidt, men arbejdede os så godt ind i kampen. Vi fik underkendt et mål, og da de så to minutter senere fik et mål ud af ingenting, så blev det op ad bakke, siger Hjalte Nørregaard.