AGF tog ny sejr

Vinder 2-1 over FC Nordsjælland

Foto: Allan Baden

Vicemestrene fra FC Nordsjælland er tre kampe inde i Superliga-sæsonen stadig uden sejr, efter at de lørdag måtte køre hjem fra Aarhus efter at have tabt med 1-2 til AGF, der omvendt spillede sig op på en foreløbig tredjeplads.

Venstrekanten Osama Akharraz stod for 1-0 målet, da han i det 73. minut sikkert udnyttede Jesper Langes fine stikning og satte bolden ind i højre side af FCN-målet, hvor Jesper Hansen var tilbage på grund af en skade til Martin Hansen.

Syv minutter før tid cementerede Casper Sloth sejren, da han udnyttede Ivan Runjes passivitet, trak ind i banen og sparkede bolden fladt ind fra kanten af feltet.

Pudsigt nok var det dermed de samme to spillere, der i samme rækkefølge som i sidste weekend mod FC Vestsjælland, scorede AGF's mål.

Mens aarhusianerne dermed har fået en fin start på sæsonen, må FC Nordsjælland sande, at de ikke har fundet den rytme, de har ramt gennem de seneste to sæsoner.

For at ramme lidt kontinuitet, stillede FC Nordsjælland op i en 3-4-3 opstilling svarende til den, de brugte mod Zenit Skt. Petersborg i sidste uge, men modsat i Champions League-kvalifikationskampen lykkedes det mod AGF stort set ikke skabe målchancer med det udgangspunkt.

Fem minutter før pausen måtte Patrick Mtiliga lade sig udskifte med det, der lignede en fiberskade, hvorpå FC Nordsjælland gik tilbage i en mere sædvanlig 4-3-3 formation, og så kom de straks bedre med i kampen og kom stærkt fra land i 2. halvleg.

Blot et halvt minut inde i 2. halvleg sparkede Oliver Tychosen langt ude fra, og med en lidt usikker aktion fik Steffen Rasmussen kun pareret bolden på stolpen, men var hurtigt over returen og fik hænderne på bolden lige for snuden af Jens Stryger Larsen, der kom stormende.

AGF havde dog flest chancer både i første og anden halvleg og svarede igen med gode langskud fra både Akharraz og Casper Sloth, og da de hver især kom på måltavlen til sidst i opgøret, kunne det dårligt beskrives som andet end fortjent. Så betød det mindre for kampens udfald, at FC Nordsjællands anfører, Nicolai Stokholm, i overtiden reducerede på straffespark.

AGF kan søndag og mandag blive sendt ned ad tabellen, hvis Esbjerg og AaB vinder, men FCN ryger tilmed helt ned på sidstepladsen, hvis FCK vinder i Parken.