AGF spillede 1-1 i premieren

Aarhusianerne fandt takterne efter skidt 1. halvleg

To af efterårets største positive overraskelser fortsatte pointhøsten i åbningen af Superliga-foråret, da de lørdag spillede 1-1 på NRGi Park i Aarhus. Et resultat som ingen af holdene for alvor kan være utilfredse med.

Og så alligevel. De fleste lokale fans vil sikkert huske kampen som værende i AGF's hule hånd efter de sidste 45 minutter, hvor de hvide ganske rigtigt skabte en del halve chancer og sad på spillet.

Hjemmeholdets Stephan Petersen misbrugte på det skammeligste en åben mulighed fra kanten af feltet, mens opkomlingen Davit Skhirtladze headede snært forbi mål.

Men så var AGF heller ikke tættere på de tre point, og foruden en kort afventende start var det FC Nordsjælland, som sad på første halvleg.

Havde svært ved at spille bolden rundt
AGF havde svært ved blot at spille bolden rundt, mens aarhusianerne måtte ty til hård fight.

Det gjorde de også godt indtil 18 minutter inde i kampen, hvor Patrick Mtiliga via en høj bold vred sig fri i kanten af det lille felt og fik prikket den hoppende bold ind foran mål.

Her dukkede den nordsjællandske nyerhvervelse Kasper Lorentzen op på bedste center forward-vis og scorede til 1-0.

Den potentielle landsholdsspiller hentet i Randers FC faldt glimrende ind i det nordsjællandske kombinationsspil - ligesom hans makker Mario Ticinovic i øvrigt gjorde det. Både Mikkel Beckmann og Rawez Lawan sad ude med skader.

Flere AGF'ere ude med skader
Hos AGF var skadesituationen ikke meget bedre, og både Søren Larsen, nyindkøbte Morten Moldskred og Peter Graulund var skadet.

Den alternative duo med Aron Jóhannsson og Davit Skhirtladze havde det modsat FC Nordsjællands frontangribere det ikke så nemt, og de to havde store problemer med at blive en del af spillet.

Men så serverede FC Nordsjællands anfører Nicolai Stokholm bolden lige i fødderne på en AGF'er, som sendte Jóhannsson fri med en hård stikning, og dermed endte det hele 1-1.

AGF rykker dermed frem foran AC Horsens på en fjerdeplads, mens FC Nordsjælland nu kun er tre point efter FC København. Begge dele kan dog ændre sig søndag, når de to hold får mulighed for at hente point.

AGF-FCN 1-1 (1-1)

0-1 Kasper Lorentzen (18.)
1-1 Aron Johannsson (45.)

Tilskuere: 11.400